HomeMobileAndroidTrei aspecte care mi-au placut la Samsung Galaxy S10e

Trei aspecte care mi-au placut la Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e

M-am bucurat că am avut ocazia să pentrec câteva zile cu Samsung Galaxy S10e, pentru că mi-a plăcut telefonul încă din prima clipă. A fost dragoste la prima vedere, din câteva motive simple. M-a încântat dimensiunea sa. Galaxy S10e este un telefon mic, ar putea fi cu ușurință încadrat la categoria compacte. Mi-a plăcut și culoarea, de fapt combinația de culori (asta după ce am trecut, în două-trei minute, de șocul inițial). Am testat varianta galbenă (cred că Canary Yellow), care combină spatele de un galben Rivanol cu o ramă metalică cu nuanțe verzui.

Samsung Galaxy S10e

A contat desigur și faptul că sunt obișnuit cu Samsung. Deși testez destul de multe telefoane, prefer să îmi păstrez și Samsungul Galaxy S9+ personal. De altfel, de cele mai multe ori transfer în telefoanele de test SIM-ul cu numarul de la job și merg în paralel cu două terminale.

Acestea fiind spuse, ați înțeles de ce nu a durat mult să mă îndrăgostesc de micuțul (dar vioiul) Samsung Galaxy S10e. Așa că am pornit la drum, dornic să găsesc și alte argumente ale acestui terminal. Și am avut ce explora.

Samsung Galaxy S10e

Înainte de a detalia toate impresiile pe care le-am cristalizat despre acest smartphone, cred că se cade să îi trecem rapid în revistă configurația. Așadar, lista cu specificațiile tehnice complete ale lui Samsung Galaxy S10e.

  • Ecran: Dynamic AMOLED
  • Diagonală: 5,8 inchi
  • Rezoluție: 2280 x 1080 pixeli
  • Aspect: 19:9
  • Densitate: 438 ppi
  • Screen-to-body ratio: 83,3%
  • Protecție: Corning Gorilla Glass 5
  • Altele: HDR10+, always-on, orificiu pentru camera foto frontală
  • Chipset: Exynos 9820
  • Procesor: octa-core (2 x 2,73 GHz Mongoose M4 + 2 x 2,31 GHz Cortex-A75 + 4 x 1,95 GHz Cortex-A55)
  • GPU: Mali-G76 MP12
  • Memorie RAM: 6 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • MicroSD: da, hibrid
  • Camera foto principală: 12 MP (f/1.5-2.4, 26mm wide, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS) + 16 MP (f/2.2, 12mm ultrawide, 1.0µm, Super Steady video)
  • Features: LED flash, auto-HDR, panorama, dual-video rec., stereo sound rec., gyro-EIS & OIS
  • Camera foto frontală: 10 MP (f/1.9, 26mm wide, 1.22µm, Dual Pixel PDAF)
  • Acumulator: Li-Ion
  • Capacitate: 3100 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 15W
  • Încărcare wireless: da, 15W
  • Reverse charging: da, 9W
  • Senzor de amprentă: da, plasat lateral
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie cu One UI
  • Altele: USB Type-C, certificare IP68, Dolby Atmos, tuned by AKG
  • Dual-SIM: da, hibrid
  • Dimensiuni: 142,2 x 69,9 x 7,9 mm
  • Greutate: 150 g
  • Construcție: față și spate de sticlă(Gorilla Glass 5), ramă de aluminiu
  • Culori: Prism White, Prism Black, Prism Green, Prism Blue, Canary Yellow, Flamingo Pink

După cum se poate vedea, coreenii de la Samsung nu s-au zgârcit deloc la specificații, nu au făcut rabat prea mult. Și acest lucru se va vedea în cele ce urmează.

Samsung Galaxy S10e

Practic, avem un flagship într-un corp mai mic, singurul reproș (și singura diferență față de frații săi mai mari) pe care i-l putem aduce fiind la nivel de cameră foto.

E drept, specificațiile de top se cam reflectă și în preț. Samsung Galaxy S10e costă 2599 lei pe eMAG.ro, însă face obiectul unei promoții. Prețul întreg este de 3400 lei, sunt curios ce va fi după această perioadă de nebunie a prețurilor de Black Friday.  

Performanțe

În rest, totul este la nivel de flagship și acest lucru se reflectă din plin în performanțele telefonului. Și intrăm în zona celor trei argumente pe care eu le am în favoarea lui Galaxy S10e. Vedeți mai jos o comparație cu vârful de gamă de anul trecut de la Samsung, modelul Galaxy S9+ (singurul apropiat pe care l-am avut la îndemână într-o perioadă atât de scurtă de timp), în AnTuTu Benchmark. De remarcat că cele două telefoane folosesc aceeași cantitate de memorie RAM, mai exact 6 GB.

Așa cum se vede, Samsung Galaxy S10e își domină adversarul de conjunctură fără probleme. Primul semn că la nivel de specificații nu este cu nimic mai prejos decât frații săi mai mari.

Ba mai mult, dacă este să încerc o comparație la distanță, un Samsung Galaxy S10+ a scos un scor mai mic în AnTuTu Benchmark, într-un clip în care îl pusesem la lucru alături de un Asus ZenFone 6.

E drept, era și altă versiune a aplicației de benchmark, dar totuși, pentru amatorii de astfel de cifre, de comparații între scoruri, poate fi o dovadă în plus că Galaxy S10e este un terminal suficient de puternic. Cu mult mai puternic decât ar lăsa să se înțeleagă la prima vedere.

Dincolo de aceste scoruri, performanța unui terminal este dată și de experiența de utilizare în viața reală. Nu am întâmpinat nici cea mai mică problemă cu Galaxy S10e, deși l-am folosit ca telefon de serviciu și am trecut prin toate operațiunile cotidiene (convorbiri, mail, social media, poze, browsing, navigație).

L-am avut chiar și într-o deplasare la Munchen, acolo unde aș fi vrut să îi pun și camera la lucru. Am încercat, aveți mai jos dovada, dar vremea în Germania era extrem de capricioasă, așa că toate considerațiile despre camera/camerele foto de pe Samsung Galaxy S10e vor face subiectul unui alt material.

Samsung Galaxy S10e

Însă chiar și în condiții de vreme închisă, ultra-wide-ul funcționează și permite realizarea unor fotografii în care să se încadreze și un obiect/subiect ceva mai mare.

Samsung Galaxy S10e

Chiar m-am străduit să surprind și acest aspect, dar nici măcar în Brașov vremea nu a fost mai ofertantă.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

Însă în afară de camera foto l-am exploatat, așa cum spuneam, inclusiv la partea de navigație. Nu am avut nicio problemă de cursivitate, nu s-a încins, nu s-a blocat, nu s-a resetat deloc în două săptămâni.

Aș putea să include și partea de autonomie tot la performanțe, pentru că a fost o surpriză plăcută. Recunosc că am fost sceptic la început, însă am trecut cu brio bariera unei zile full de utilizare și, de multe ori, ajungeam seara, înainte de culcare, cu 35-40% din capacitatea acumulatorului. Eu zic că este mai mult decât decent!

Construcție, formă și dimensiuni

Aici lucrurile sunt ceva mai sensibile, pentru că sunt subiective. Așa cum am spus, sunt deja obișnuit cu forma și construcția celor de la Samsung. Și trebuie să spun că îmi place. De fapt, forma și construcția de la seria Galaxy S, pentru că la Galaxy Note lucrurile sunt ceva mai colțuroase. Și, evident, finisajele de calitate, demne de un flagship.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

Mi-a plăcut și culoarea pe care am avut-o în teste, am spus-o mai demult că nu prea mai îmi plac telefoanele negre.

Însă cel mai tare mi-a plăcut dimensiunea. Într-o perioadă în care toți producătorii par să caute ecrane cât mai mari, care automat cresc și dimensiunea și greutatea telefoanelor, Samsung Galaxy S10e ne aduce aminte de perioada compactelor. Da, îl consider un compact care nu face rabat de la specificații, dar propune un corp mai mic.

Samsung Galaxy S10e

Drept dovadă, vedeți mai jos câteva poze în care apare lângă Galaxy S9+. Diferența de dimensiune este evidentă.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

Galaxy S10e se ține foarte bine în mână și, datorită dimensiunii mici, nici nu alunecă. Am avut această problemă cu alte telefoane, aici nu a fost cazul.

Îmi place și senzația dată de faptul că, în ciuda impresiei de obiect firav, sensibil, ești conștient că ai în mână un vârf de gamă, capabil de performanțe pe măsura statutului.

Referitor la senzația de fragilitate, ea poate fi, la nevoie, combătută cu o husă de protecție de la MobileDirect. Sunt acolo multe opțiuni, pentru toate preferințele.

Ecranul

M-a impresionat plăcut și ecranul lui Samsung Galaxy S10e și am considerat că este un argument suficient de puternic în favoarea terminalului. Poate că am fost și împins de remușcări, pentru că la momentul la care am citit despre Dynamic AMOLED am fost tentat să cred că este doar o găselniță de marketing, pentru a lăsa senzația de evoluție, de inovație.

Samsung Galaxy S10e

Ei bine, chiar este o diferență de calitate, evident în favoarea acestui Dynamic AMOLED. Și aici m-a ajutat comparația cu Samsung Galaxy S9+. Se văd îmbunătățiri la nivel de luminozitate, de culori, de claritate. Se văd cu ochiul liber, în condițiile în care am pus ambele telefoane pe luminozitate maximă.

Samsung Galaxy S10e

Mi-e greu să descriu în cuvinte această comparație, fotografiile ar putea și ele să nu reflecte ceea ce se vede foarte clar cu ochiul liber. Cert este că micul Galaxy S10e are un ecran mai bun. Și nu merg cu comparația mai departe de vârful de gamă de anul trecut.

Concluzii

Samsung Galaxy S10e este cu siguranță o figură interesantă. Un flagship (cu mici intervenții la sistemul de camere foto) care nu va întâmpina probleme nici cu cerințele unui utilizator ceva mai powercore de Android. Însă este un telefon care se adresează celor cu nostalgii la ideea de dimensiune mică, foștii fani al compactelor de altădată. Doar Sony mai face eforturi pe această nișă, așa că mă bucur foarte mult că Samsung a ales această abordare.

Samsung Galaxy S10e

Am surprins doar câteva dintre aspectele sale care mi-au plăcut. Desigur, este de studiat comportamentul sistemului de camere foto, rezultatele pe care le generează acesta. Dar și alte caracteristici ale telefonului. Mai petrecem ceva timp cu el și revenim cu alte impresii.

Samsung Galaxy S10e

Până atunci, merită să încercați să intrați în contact cu el, s-ar putea să vă convingă destul de repede că și un terminal ceva mai mic ca dimensiuni poate să dea senzația de putere și mai ales poate să facă la fel de bine treaba fraților mai mari.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep