Veste buna: Sony Xperia 5 permite deblocarea bootloader-ului si intra in categoria Open Device

0
Sony Mobile permite deblocarea bootloader-ului pentru Xperia 5 și intră în categoria Open Device.
Sony Mobile permite deblocarea bootloader-ului pentru Xperia 5 și intră în categoria Open Device.

O veste excelentă pentru Sony Xperia 5: se poate debloca bootloader-ul și intră în categoria Open Device. Asta înseamnă că pe lângă faptul că Sony Xperia 5 este un smartphone interesant din punct de vedere hardware (în zilele următoare o să vă spun și de ce, pentru că îl am în teste și am început să îi fac review-ul) este acum sub lupa entuziaștilor, fiind printre puținele smartphone-uri de top pentru care e posibil să se pună ROM-uri custom.

Mă b ucură orientarea Sony către comunitatea de entuziaști prin adăugarea lui Sony Xperia 5 în lista Open Device, ceea ce înseamnă că cine e interesat poate să ia codul Android AOSP și să îl modifice după cum dorește pentru Sony Xperia 5.

Primul pas este să îi deblocați bootloader-ul, lucru posibil relativ simplu dacă urmați sfaturile date de Sony aici. Practic mergeți pe pagina Sony Developers și cereți cheia de deblocare pe care o aplicați pe aparat.

Appi aruncați o privire peste bucățile de cod AOSP deja publicate de alți pasionați, respectiv peste sfaturile despre modalitățile de compilare a kernel-ului Android de aici.

Trebuie menționat că Xperia 5 nu este singurul Sony din programul AOSP – avem deja Sony Xperia 1, Xperia 10 și 10 Plus.

Oricum, bravo Sony!

via Sony

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here