HomeFeaturedFocusXiaomi abordeaza designul de clamshell cu ecran pliabil

Xiaomi abordeaza designul de clamshell cu ecran pliabil

Xiaomi

De bine ce și-a făcut apariția Motorola RAZR 2019, varianta cu ecran pliabil (un telefon pe care sper să am ocazia să îl văd), iată că apar indicii că și alți producători iau în calcul această opțiune. Și cel puțin pentru mine este o veste îmbucurătoare, pentru că sunt din grupul celor care crede că ecranul pliabil ar trebui folosit pentru a reduce dimensiunea telefonului. La polul opus se află Huawei (cu Mate X) și Samsung (cu Galaxy Fold), care folosesc această tehnologie pentru a dubla dimensiunea display-ului, păstrând mărimea terminalului la standardele actuale.

Faptul că Xiaomi ia în calcul o abordare similară cu cea de la Motorola a reieșit din niște patente pe care compania le-a înregistrat cu ceva vreme în urmă pentru un design asemănător. Încă din august 2018 Xiaomi a depus la CNIPA (China National Intellectual Property Administration) o cerere de înregistrare a drepturilor pe designul din fotografia de mai jos, cerere care a și fost acceptată.

Xiaomi

Asta însă nu garantează că vom și vedea prea repede un astfel de smartphone Xiaomi, însă este o confirmare a faptului că acest design, acest concept au fost luate în calcul de companie.

Nu o să insist pe detaliile acestui concept de telefon cu ecran pliabil, ele sunt suficient de vizibile în fotografie.

Producătorul chinez mai are în lucru un concept de smartphone cu un display care se pliază în două locuri, dar nici acela nu pare a fi deocamdată aproape de lansarea oficială.

via GizmoChina

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep