HomeMobileAndroidCam asa arata sistemul de camere de pe Huawei P40 Pro

Cam asa arata sistemul de camere de pe Huawei P40 Pro

Mai e loc de camere foto în sistemul principal? Huawei ne spune că da, niciodată prea mult nu strică și exemplul este noul P40 Pro.
Mai e loc de camere foto în sistemul principal? Huawei ne spune că da, niciodată prea mult nu strică și exemplul este noul P40 Pro.

Mi se pare că treaba asta cu camerele foto pe telefoane a luat-o razna și toți producătorii se concentrează să facă aparate foto și nu smartphone-uri mai utile, iar lucru acesta se vede și în generația de flagship-uri din 2020. În cazul Huawei, trendul continuă și se pare că o să vedem un sistem cu cinci camere, bine, patru camere foto și una 3D Time-of-Flight (ToF).

De ce?

Pentru că în ultima vreme doar argumentul camerei foto mai stă în picioare ca să justifice prețurile exorbitante pe care le au smartphone-urile moderne. Și măcar de ar aduce cu adevărat calitatea pe care echipele de marketing o promovează – cine vrea să își eficientizeze investiția și e interesat de camera foto, poate liniștit să își ia un DSLR și un smartphone mid-high în locul unui flagship și va avea cu siguranță o calitate net superioară pe poze și o autonomie/performanță pe smartphone care să îi satisfacă investiția.

Cinci camere nu e ceva nou, deja există multă exemple de smartphone-uri cu așa combinații, eficiența lor este însă discutabilă. Da, e adevărat că în acest moment pe smartphone nu ai cum să schimbi lentilele și singura soluție să ai o configurație pregătită pentru orice fel de situație este sistemul multicameră.

Conform 9 Tech Eleven, Huawei P40 Pro o să vină cu o configurație de cinci camere – una este cea principală cu unghi larg, urmează cea cu periscop și zoom 10x, vine cea macro și încă una, despre care încă nu știm prea multe (nu discutăm de cea 3D).

După cum vedem în poze, sistemul de camere foto este unul dreptunghiular, similar cu cea a introdus Samsung. Dacă vă aduceți aminte, Nokia a venit cu propria variantă multi camera, pusă într-o configurație circulară. Variantele Huawei și Samsung par mai interesante pentru că nu ocupă la fel de mult spațiu pe carcasă.

Deocamdată imaginile de mai sus sunt speculative, probabil că în curând o să ne lămurim, de îndată ce apar primele poze reale cu Huawei P40 Pro

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep