HomeFeaturedFocusTest: cum consuma bateria iOS 13.3 pe iPhone 6S pana la iPhone...

Test: cum consuma bateria iOS 13.3 pe iPhone 6S pana la iPhone 11 Pro

În materialul de mai jos puteți vedea cât de repede consumă bateria iOS 13.3 pe iPhone SE până la iPhone 11 Pro.
În materialul de mai jos puteți vedea cât de repede consumă bateria iOS 13.3 pe iPhone SE până la iPhone 11 Pro.

Mi-a plăcut mereu de entuziaștii cu resurse care au posibilitatea de a face niște teste mai deosebite: în cazul de față, iAppleBytes a făcut un test în care a măsurat durata de viață a bateriei pe o serie de iPhone-uri pornind de la iPhone SE și ajungând la iPhone 11 Pro. Cu alte cuvinte, toate modelele care pot să funcționeze cu iOS 13.3.

Care e rezultatul? Haideți să vedem:

iPhone SE a cedat după doar 2 ore și 15 minute, urmat de iPhone 6S cu 3 ore și 22 de minute, iar cel mai bine a stat iPhone 11 cu 7 ore și 4 minute, în fața lui iPhone 11 Pro ce a scos un timp de doar 6 ore și 23 de minute.

Și mai interesant este însă un alt aspect: testul de mai sus a fost făcut imediat ce Apple a lansat iOS 13.3. Însă, e posibil ca în timp valorile să se schimbe?

Răspunsul este da. În mod normal, odată instalată o nouă versiune a sistemului de operare, aceasta vine și șterge cache-ul și toate datele despre funcționarea aplicațiilor, adunate în timp. E nevoie de o perioadă ”de acomodare” în care aceste informații să fie recreate pentru ca sistemul de operare să funcționeze optim.

Se pare că așa se întâmplă cu iOS, iar următorul test, făcut la 8 zile după primul arată așa:

Se poate observa cum valorile sunt seminifcativ mai bune pentru iPhone SE (ajunge la 3 ore și 29 de minute), iPhone 7 (4 ore și 29 de minute), iPhone 8 (4 ore și 13 minute). Pentru restul creșterea nu e la fel de importantă, însă există.

Al doilea test, realizat la 8 zile după primul.

Care este explicația? Cel mai probabil, în momentul rulării primului test, aparatele care au ieșit cu valori slabe ale autonomiei aveau procese ale sistemului de operare ce rulau în fundal, pentru a reconstrui cache-ul și valorile de indexare necesare pentru o funcționare bună. Când optimizarea s-a terminat, valorile au ajuns la cele normale.

E bine de știut asta.

Păreri?

via RP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep