HomeFeaturedFocusVideo: atunci cand ceasul smart (Apple Watch cu Siri) te contrazice (sau...

Video: atunci cand ceasul smart (Apple Watch cu Siri) te contrazice (sau te face de ras?) in public

Un prezentator de vreme de la BBC a învățat pe propria piele că e mai bine să lași ceasul smart deoparte atunci când vrei să spui prognoza meteo.
Un prezentator de vreme de la BBC a învățat pe propria piele că e mai bine să lași ceasul smart deoparte atunci când vrei să spui prognoza meteo.

Din când în când utilizatorii de ceasuri smart se ciocnesc de realitatea dură vizavi de eficiența asistenților/sistemelor smart. De exemplu un prezentator de vreme de la BBC care a fost contrazis în direct de Siri de pe al său Apple Watch atunci când prezenta prognoza meteo. E vorba despre Tomasz Schafernaker, care, joia trecută a fost pus într-o postură neplăcută de Siri. Acesta s-a activat automat și a contrazis prognoza lui Schafernaker despre starea vremii din diverse zone din SUA. În timp ce prezentatorul spunea că e posibil să vedem zăpadă în Europa, Siri s-a băgat în seamă spunând că nu e niciun fel de urmă de zăpadă în prognoză.

Mai fain este că Schafernaker a încercat să dreagă cumva situația susținând că Siri habar nu are unde este el ca să poată să își dea cu părerea și că ar fi fost bine să își dea jos ceasul înainte să intre în emisie.

BBC nu a ratat ocazia să facă niște vizualizări pe Twitter și a publicat pozna:

Lecție învățață, mai ales că Schafernaker a spus ulterior pe Twitter că Siri s-a activat automat – cum am spus deja, s-a trezit să se bage în seamă. În cel mai rău caz, Siri a auzit ceva ce a sunat ca ”Hey Siri”. Sau poate că prezentatorul avea activă setarea ”Raise to speak” și atunci când a ridicat mâna, Siri s-a activat și a dat răspunsul. La mijloc poate să fie o apăsare accidentală a butonului ce a activat Siri.

Indiferent de explicație, țineți minte când și cum folosiți un ceas smart, capabil să înregistreze și care poate și răspunde. Nu de alta, dar mă gândesc că vreți să evitați situații jenante.

via 9to5mac

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep