HomeFeaturedFocusSamsung Galaxy S10 Lite si Galaxy Note10 Lite prezentate oficial

Samsung Galaxy S10 Lite si Galaxy Note10 Lite prezentate oficial

Samsung Galaxy S10 Lite

Am ratat puțin momentul lansării oficiale de Samsung Galaxy S10 Lite si Galaxy Note10 Lite, acum pe început de an, dar sunt două terminale care merită câteva clipe de atenție, așa că iată-ne! Samsung este un nume important pe piața de smartphone, iar versiunile Lite ale celor două flagship-uri ale sale vin să câștige un nou public, propunând prețuri mai atractive, cu câteva concesii la nivel de configurație. Pe de altă parte, decizia coreenilor de a aduce aceste versiuni Lite cu două luni înainte de apariția noii generații Samsung Galaxy S (s-ar putea să se cheme Galaxy S11 sau Galaxy S20, încă nu este foarte clar), mă cam sperie. Nu ar fi exclus ca noile apariții să vină cu prețuri ceva mai mari decât generațiile anterioare, iar variantele Lite despre care vorbim azi să aibă rolul de a oferi opțiuni și celor cu bugete mai mici la dispoziție.

Revenind la Samsung Galaxy S10 Lite si Galaxy Note10 Lite, cele două telefoane au câteva elemente comune la nivel de specificații tehnice. Primul dintre acestea ar fi acumulatorul cu capacitate de 4500 mAh și suport pentru încărcarea rapidă de 25W.

Samsung Galaxy S10 Lite
Samsung Galaxy S10 Lite

Al doilea element comun între cele două terminale este reprezentat de configurațiile de memorie. Ambele au versiuni cu 6 GB de RAM și 128 GB memorie internă și cu 8 GB de memorie RAM și 128 GB capacitate internă de stocare.

Sistemul de operare Android 10 cu interfața One UI 2.0 peste el este de asemenea o trăsătură comună între Samsung Galaxy S10 Lite si Galaxy Note10 Lite.

Și, în cele din urmă, ambele dispozitive sunt construite în jurul unui ecran Super AMOLED de 6,7 inchi și rezoluție 2400 x 1080 pixeli (aspect 20:9) cu un mic orificiu central pentru aceeași cameră foto frontală de 32 megapixeli.

Diferențele sunt făcute în primul rând la nivel de chipset. Samsung Galaxy S10 Lite mizează pe Qualcomm Snapdragon 855, în timp ce Galaxy Note10 Lite este echipat cu Exynos 9810.

Samsung Galaxy Note10 Lite
Samsung Galaxy Note10 Lite

De asemenea, sistemul de camere foto de pe spate (câte trei pentru fiecare telefon) reprezintă principala diferență dintre cele două terminale. Și se reflectă și în dispunerea acestora pe spatele telefoanelor. Galaxy S10 Lite vine cu un senzor principal de 48 megapixeli, ajutat de un ultrawide de 12 megapixeli și de un senzor macro dedicat de 5 megapixeli. Iar Galaxy Note10 Lite este echipat cu trei senzori de câte 12 megapixeli fiecare, unul wide, unul telephoto (zoom optic 2x) și unul ultrawide.

Galaxy S10 Lite are un Super Steady OIS (stabilizare optică a imaginii), iar Note10 Lite, fiind un telefon din seria Note, este dotat cu S Pen.

În mod surprinzător, Samsung Galaxy S10 Lite este terminalul ceva mai scump, cu un preț de vânzare de 649 euro, în timp ce Galaxy Note10 Lite va costa 599 euro. Cele două smartphone-uri vor fi disponibile în finalul lunii martie. Cam mare distanța între anunțul oficial și momentul apariției pe rafturile magazinelor.

via Samsung

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep