HomeFeaturedFocusSamsung si Huawei se bat pentru suprematia pietei de telefoane 5G

Samsung si Huawei se bat pentru suprematia pietei de telefoane 5G

telefoane 5G

Dacă reușim să tratăm ca pe o simplă coincidență faptul că ambele companii au livrat niște cifre asemănătoare într-un interval foarte mic de timp, asistăm la o luptă interesantă. Primii au fost coreenii de la Samsung, care afirmă că au vândut deja 6,7 milioane de telefoane 5G. La doar câteva zile distanță, cei de la Huawei ies și afirmă că ei au reușit să vândă 6,9 milioane de terminale cu suport pentru conectivitatea 5G.

Cifrele sunt asemănătoare și sincer cred că diferența este neglijabilă. Aș acorda credit mai degrabă celor de la Samsung, chiar dacă par a fi pe locul al doilea, pentru simplu fapt că vânzările lor au fost făcute la nivel global, inclusiv în Europa și Statele Unite.

În contrapartidă, Huawei a realizat aproape toate vânzările de telefoane 5G pe care le declară pe piața din China. O piață pe care Samsung este aproape inexistent. Însă și o piață pe care producătorii din China sunt tot mai agresivi și concurența este tot mai mare. Așa că Huawei are nevoie să mute o bună parte din vânzările respective înspre piețele occidentale.

Până atunci însă, să ținem cont de faptul că piața 5G este încă foarte tânără. Și că nu poți vinde terminale până când nu ai infrastructura pusă la punct. Inclusiv situația din țara noastră este grăitoare în acest sens și ne-am confruntat cu ea în momentul în care am testat conexiunea 5G de la Orange prin București.

Abia când lucrurile vor fi puse la punct într-o mare măsură, din punctul de vedere al infrastructuri, vor conta cu adevărat cifrele de vânzări declarate de producători.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep