HomeFeaturedFocusIn 2019, Apple bate de una singura industria elvetiana de ceasuri

In 2019, Apple bate de una singura industria elvetiana de ceasuri

Conform celui mai nou studiu Strategy Analytics, Apple a vândut în 2019 mai multe ceasuri decât toată industria elevețiană.
Conform celui mai nou studiu Strategy Analytics, Apple a vândut în 2019 mai multe ceasuri decât toată industria elevețiană.

O chestie pe care bătrânul Tim Cook a previzionat-o la lansarea Apple Watch tocmai s-a întâmplat: Apple a vândut mai multe ceasuri decât toate companiile elvețiene. Conform unui studiu Strategy Analytics Apple a vândut în 2019 mai multe ceasuri decât toate firmele elvețiene. Mai exact a reușit să vândă 30,7 milioane de bucăți, în comparație cu doar 21,1 milioane reușite de producătorii elvețieni.

Și nu mă miră: generația tânără se orientează mai ușor către un smartwatch decât către unul analogic, iar Apple cu toată oferta de Watch are un loc în față. Ca și până acum, cine își cumpăra un ceas elevețian o făcea pentru că vroia să arate un anumit status – știm cu toții că în final, ceasul analogic este singura bijuterie adevărată pe care un bărbat (și de ce nu și femeile) pot să o poarte. Din acest motiv vânzările de ceasuri elvețiene încă stau bine (deși au avut o scădere de 13% în 2019), vine însă din urmă trendul smartwatch, iar aici producătorii elvețieni nu prea pot face față concurenței.

Doar că nu trebuie să uităm că există o diferență semnificativă între prețul unui ceas Apple și cel al unui ceas produs de companiile de renume elvețiene. E clar că la nivel de încasări, industria elvețiană desființează toate vânzările Apple. Și fix chestia asta o să rămână diferențiatorul între cele două categorii de ceasuri: cel digital, unde Apple se simte foarte bine, doar că vin tare din urmă Huawei, Xiaomi și Samsung, și cel analogic unde producătorii elvețieni vor avea încă o piață de desfacere.

Așa că indiferent de mesajele de marketing ale Apple, nu e cazul să plângem de mila productărilor elvețieni: au margini mari de profit și sunt convins că s-au prins încotro merge piața. Rămâne de văzut dacă și vor putea reacționa.

via CNET

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Adica un ceas Apple bate un Rolex sau un ceas Omega automatic? He,he ce reclama ieftina !
    O roaba de smartwatch nu face cit un Rolex Perpetual !

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep