HomeFeaturedFocusMediaTek Helio G80 anuntat oficial, chipset pentru categoria premium mid-range

MediaTek Helio G80 anuntat oficial, chipset pentru categoria premium mid-range

MediaTek Helio G80

MediaTek încearcă să țină pasul cu competitorul Qualcomm și să le ofere producătorilor de dispozitive mobile cât mai multe alternative. Așa se explică apariția lui MediaTek Helio G80, un chipset care, după cum o trădează și numele său, se așează între Helio G70 și vârful de gamă Helio G90, în lista de opțiuni oferită de companie clienților săi.

MediaTek Helio G80 va ținti astfel spre acea categorie de dispozitive numită de unii premium mid-range. Terminale cu specificații aproape de vârfurile de gamă, dar cu preț mult mai accesibil.

Chipsetul propune un procesor cu arhitectură octa-core. Două nuclee Cortex-A75 tactate la 2,0 GHz și șase nuclee Cortex-A55, tactate la 1,8 GHz. O configurație foarte asemănătoare cu cea de pe Helio G70, doar cu o frecvență ceva mai mare. La fel stă situația și în cazul procesorului grafic. Deși au același GPU Mali-G52, cel de pe Helio G80 este tactat la o frecvență de 950 MHz (spre deosebire de 820 MHz pe Helio G70).

De la vârful de gamă, Helio G80 a preluat tehnologia HyperEngine Game, care permite o experiență de gaming foarte cursivă și fără sincope.

Oficialii companiei spun că MediaTek Helio G80 va echipa terminale care se vor lansa oficial la sfârșitul acestei luni. Sunt curios cum se va comporta acest chipset în realitate.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep