HomeFeaturedFocusNotificare "Find my mobile" trimisa din greseala de Samsung

Notificare “Find my mobile” trimisa din greseala de Samsung

Samsung Find my mobile

O mare parte din posesorii de telefoane Samsung din seriile Galaxy (adică aproape toate telefoaneele companiei coreene) au primit în cursul zilei de astăzi o notificare “Find my mobile”, care avea două cifre 1 scrise una sub cealaltă.

Am primit și eu notificarea pe un Samsung Galaxy S9+ cumpărat de la Vodafone. Se pare că a fost trimisă random și nu a ținut cont de zona geografică, operator sau modelul de smartphone. Alți colegi au primit-o pe alte modele de terminal, inclusiv mid-range, alții nu au primit-o deloc.

Sentimentul este cam nasol și recunosc că m-am cam speriat. Motiv pentru care nu am apucat să fac o captură (poza de mai sus nu îmi aparține). Am apăsat pe notificare și nu s-a întâmplat nimic. Primul gând care mi-a trecut prin cap a fost că telefonul este infectat. Asta deși folosesc doar aplicații din Google Play și nu mă conectez decât la rețelele sigure/cunoscute. Dar știm cu toții că dispozitivele Android sunt cele mai vulnerabile dispozitive mobile. Asta și datorită din cauza popularității și răspândirii acestora.

Se pare că totuși a fost doar o eroare a companiei coreene care testa aplicația “Find my mobile”. Samsung ar fi trebuit să trimită acest test doar într-un grup restrâns de testeri, dar notificarea a scăpat către un număr mult mai mare de terminale, alese aleator.

Evenimentul neplăcut a dat naștere unor teorii ale conspirației care de care mai ciudate. De la spionatul utilizatorilor de către Samsung, până la introducerea de reclame prin intermediul notificărilor. Recunosc că nici pe mine nu m-a liniștit 100% mesajul oficial al coreenilor, dar eram convins încă de dinainte de acest eveniment că dacă Samsung, sau alt producător, dorește să acceseze informațiile utilizatorului, nu cred că are dificultăți în a o face.

A mai primit-o cineva? Voi ce model de Samsung aveți?

via Reddit

UPDATE: Si a venit si explicatia Samsung:

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep