HomeFeaturedFocusPrimele MacBook-uri cu ARM ar putea veni in 2021

Primele MacBook-uri cu ARM ar putea veni in 2021

Conform lui Ming-Chi Kuo (ce are un istoric bun legat de roadmap-ul Apple) de la KGI Securities, primele MacBook-uri cu ARM ar putea veni la anul.
Conform lui Ming-Chi Kuo (ce are un istoric bun legat de roadmap-ul Apple) de la KGI Securities, primele MacBook-uri cu ARM ar putea veni la anul.

Citeam că e foarte posibil ca primele sisteme Mac construite în jurul unei arhitecturi ARM (dezvoltată de Apple) ar putea să fie lansate în următoarele 12-18 luni. Kuo a mai vorbit despre treaba asta încă din 2018 și se pare că a avut dreptate.

Știrea e importantă din prisma faptului că Apple va renunța la Intel pentru procesoare în favoarea unor procesoare proprii, făcute pe arhitectura ARM. În teorie treaba asta va permite în continuare dual boot cu Windows/Linux.

Oficial, Apple nu a confirmat această informație, dar dacă este să ne luăm după profilul din anumite anunțuri de angajare, Apple s-a concentrat pe atragerea de specialiști cu experiență pe ARM pentru zona de desktop.

Vă reamintesc că arhitectura gadget-urilor Apple (iPad, iPhone, Watch) este în acest moment pe ARM, deci nu e nimic nou în peisaj. Schimbarea, logică până la urmă din prisma unificării sistemului de operare, constă în trecerea pe ARM și pe desktop/laptop.

Ce va insemna asta pentru utilizatori? Partea bună ar fi că ar putea să mai scadă prețurile (deși mă cam îndoiesc că Apple are vreo dorință să scadă prețurile vreodată fără să fie presată de concurență/legislație) și ar putea crește autonomia/performanța laptop-urilor.

Iar Intel va simți cel mai tare lovitura asta și o să regrete și mai mult că a renunțat la arhitectura de mobile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep