HomeFeaturedFocusApple a prezentat azi noile MacBook Air si iPad Pro din generatia...

Apple a prezentat azi noile MacBook Air si iPad Pro din generatia 2020 cu suport Lidar si Touch ID

Apple a prezentat versiunea 2020 pentru MacBook Air și iPad Pro, cu hardware de generație nouă și suport Lidar.
Apple a prezentat versiunea 2020 pentru MacBook Air și iPad Pro, cu hardware de generație nouă și suport Lidar.

Începând de astăzi Apple are în ofertă un nou iPad Pro (ce seamănă cu iPhone 11) cu sistem de camere foto dual și Lidar și un nou MacBook Air, cu capacitate dublă de stocare, la un preț excelent – 999 USD (plus taxe).

iPad-ul Pro se remarcă prin faptul că vine cu suport Lidar (tehnologia folosită în mașinile autonome) pentru a oferi o și mai bună experiență de realitate augumentată. Sistemul de camere foto e similar cu cel de pe iPhone 11, chestie la care ne așteptam cu toții. Includerea senzorului Lidar face posibil ca atunci când e activată o aplicație de realitate augumentată, obiectele din jur apar instant și nu mai e nevoie de o scanare preliminară. Totodată, CPU-ul este îmbunătățit, noul A12Z Bionic fiind prezent pe generația nouă iPad Pro. Prețul de vânzare este același cu cel de pe modelul 2018, adică 799 USD, respectiv 999 USD.

iPad Pro, modelul 2020 cu Lidar și o nouă tastatură.

Și dacă vreți să investiți în plus, noua tastatură cover pentru iPad Pro vă permite să țineți tableta ridicată, chestie ce reproduce oarecum funcționalitatea unui Mac. Și prntru prima dată Apple propune și un trackpad pe tastatura de iPad Pro, semn că povestea cu tableta care înlocuiește laptop-ul e fumată de mult.

Probabil că se vor găsi mulți fanboys care să fie entuziasmați de noul iPad Pro în combinație cu noua tastatură cover. Până la urmă nu contează că Apple copiază cât poate de mult seria Surface, important este că au ajuns să înțeleagă că tableta nu va înlocui laptop-ul și de asta oferă și ei o soluție hibrid.

Dar mult mai interesant mi se pare noul MacBook Air, care vine cu noua tastatură Magic Keyboard, pe configurații de Intel Core i10 10th gen până la Intel Core i7, chestie ce oferă o performanță dublă pe modelele de top față de generația din 2018 și autonomie estimată de 11 pre. Însă mai mult mă încântă capacitatea de stocare implicită, urcată acum la 256 GB ce în combinație cu 8GB și rezoluția de 2560 x 1600 pixeli pentru modelul de 13.3 inci, fac din cel mai ieftin MacBook Air o alegere extrem de tentantă. Să nu mai spun că în sfârșit există Touch ID pentru modalități moderne de autentificare – sunt curios dacă merge și cu Windows 10.

Și da, jack-ul audio standard e păstrat, în combinație cu două porturi Thunderbolt 3 (USB-C) și unul USB 3.1 Gen 2.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep