HomeFeaturedFocusCodul sursa pentru GPU-ul AMD din Xbox Series X a fost furat...

Codul sursa pentru GPU-ul AMD din Xbox Series X a fost furat si publicat online

Codul sursă pentru GPU-ul AMD din următoarea consolă Xbox Series X a fost furat de hackeri și publicat online.
Codul sursă pentru GPU-ul AMD din următoarea consolă Xbox Series X a fost furat de hackeri și publicat online.

O veste nasoală rău pentru AMD este că codul sursă pentru GPU-ul ce va fi folosit în următoarea consolă Microsoft Xbox Series X (adică Navi 10, Navi 21 & Adren SOC) a fost fruat de hackeri și publicat online pe GitHub. Treaba pare că s-a întâmplat în 2019 pentru că în luna decembrie 2019 AMD a fost contactată de cineva care susținea că are fișiere din codul sursă pentru viitorul cip grafic al AMD. Mai mult, zilele acestea bucăți din codul sursă au fost publicate online pe GitHub dar între timp au fost șterse de Microsoft la cererea AMD.

Evident că AMD spune că a fost o nimica toată:

Suntem conștienți că hoțul are și alte fișire care nu au fost făcute încă publice, credem că informațiile furate nu sunt legate de direct de funcționalitatea de bază sau de securitatea produsului. Nu știm ca hoțul să aibă și alte informații.

Până una alta AMD colaborează cu organele de ordine pentru aflarea făptașului. Acesta din urmă amenință că dacă nu reușește să vândă informațiile (sunt destule companii care ar putea fi interesate de așa ceva, dar probabil că nimeni nu o să se implice acum într-o tranzacție cu proprietate intelectuală furată) o să le facă publice.

via AMD

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep