HomeFeaturedFocusHuawei P40 si P40 Pro au fost prezentate oficial

Huawei P40 si P40 Pro au fost prezentate oficial

Huawei P40 Pro

Vârfurile de gamă din seria P de la Huawei au fost prezentate opiniei publice. Un fel de eveniment online, care trebuia bifat, dar care a fost pus în umbră de avalanșa de review-uri care au fost publicate în momentul în care NDC-ul a expirat. Mă rog, este și asta o strategie, intenția nu este să discutam despre ea. Așa că haideți să vedem împreună ce au de oferit Huawei P40 și Huawei P40 Pro, două telefoane de la care așteptările pubicului, mai ales ale aceluia pasionat și de fotografie, sunt destul de mari.

Huawei P40, modelul ceva mai accesibil, este construit în jurul unui display OLED de 6,1 inchi. Ecranul este perfect plat și propune o rezoluție fullHD+. Este perforat de un orificiu oval, de tip pill, care însă găzduiește o singură cameră foto frontală, de 32 megapixeli. Integrează și cititorul de amprentă digitală.

Huawei P40

Pe partea din față avem un sistem de trei camere foto, realizat în colaborare cu Leica. Senzorul principal are o rezoluție de 50 de megapixeli UltraVision. Acesta este ajutat de un ultra-wide de 16 megapixeli și de un senzor tele-photo de 8 megapixeli, capabil de un zoom optic 3x.

Huawei P40

La interior găsim un chipset Kirin 990 5G (numele vorbește și despre conectivitatea 5G), combinat cu o memorie RAM de 8 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB, care poate fi extinsă prin cardul proprietar NanoMemory 2.

Huawei P40 vine și cu o certificare IP53, care-i confirmă rezistența la praf și la stropire.

Acumulatorul are o capacitate de 3800 mAh și oferă suport pentru încărcare rapidă de 22,5 W. La cum pare construit, Huawei P40 pare mai degrabă croit să se impună pe segmentul premium mid-range. Prețul său de vânzare este de 800 de euro, iar telefonul va fi disponibil de pe 7 aprilie.

Dacă ne orientăm spre zona de high-end, atunci trebuie să ne uităm în direcția lui Huawei P40 Pro. Un terminal cu care compania chineză vrea să se bată cu vârfurile de gamă ale celorlalți producători de top.

Huawei P40 Pro are un ecran “Overflow Display”, cu toate cele patru margini curbate elegant. Este perforat de un orificiu de tip pill, alungit, care găzduiește o cameră foto frontală de 32 megapixeli, un senzor infraroșu de adâncime și un senzor de proximitate. Ecranul are o diagonală de 6,58 inchi și o rezoluție de 2640 x 1200 pixeli. Vine cu o rată de refresh de 90 Hz și suportă HDR10 și DCI-P3. Ecranul integrează și cititorul de amprentă digitală.

Huawei P40 Pro

La interior avem același chipset Kirin 990 5G, combinat cu aceeași memorie RAM de 8 GB. Capacitatea internă de stocare este de această dată de 256 GB. Și ea, la rândul ei, poate fi extinsă prin card NanoMemory 2.

Pe spate avem un sistem de trei camere foto. Senzorul principal este același ca la Huawei P40, cu o rezoluție de 50 megapixeli. Este ajutat de un ultra-wide de 40 megapixeli și de un tele-photo de tip periscop de 12 megapixeli, capabil de zoom optic 5x. Există și un al patrulea senzor, de tip 3D ToF.

Huawei P40 Pro

Ca de obicei, despre abilitățile foto ale lui Huawei P40 Pro (și chiar și ale lui Huawei P40) sunt multe de discutat. Chinezii inovează, ca de obicei. Un review detaliat va aborda, la momentul potrivit, toate aceste detalii.

Acumulatorul are o capacitate de 4200 mAh și oferă suport pentru încărcare rapidă de 40W și pentru încărcare wireless de 27W. P40 Pro oferă și reverse charging.

Huawei P40 Pro

Telefonul vine cu o certificare IP68 și va fi disponibil de pe 7 aprilie, la fel ca și fratele său.

Și acum partea sensibilă. Huawei P40 Pro și modelul standard de P40 vin fără serviciile și aplicațiile Google. Totuși, compania chineză se laudă cu o versiune îmbunătățită de App Gallery și cu un asistend digital, Celia, care ia astfel locul Google Assistant. Aici este marele semn de întrebare despre cum se va impune această generație P40 pe piața de smartphone.

via Huawei

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep