HomeMobileAndroidTutorial: cum activezi/dezactivezi Live Transcribe (icon-ul cu omuletul) pe Samsung Galaxy S20...

Tutorial: cum activezi/dezactivezi Live Transcribe (icon-ul cu omuletul) pe Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra vine cu opțiunea Live Transcribe activată automat, treabă ce împiedică folosirea eficientă a butoanelor de navigație. Chiar dacă funcționalitatea e utilă, sfatul meu este să o dezactivați pentru că altfel vă umpleți de nervi.
Samsung Galaxy S20 Ultra vine cu opțiunea Live Transcribe activată automat, treabă ce împiedică folosirea eficientă a butoanelor de navigație. Chiar dacă funcționalitatea e utilă, sfatul meu este să o dezactivați pentru că altfel vă umpleți de nervi.

După primele minute în care am ajuns să mă joc cu noul Samsung Galaxy S20 Utra, venit în teste prin programul Orange Smartphone Testers a trebuit să iau o decizie drastică: să dezactivez funcția Live Transcribe (icon-ul cu omulețul din bara de navigație) din Android 10 Q pentru că mă împiedica să pot folosi eficient butoanele de navigație. Deși este foarte utilă în multe cazuri, modalitatea de implementare a activării Live Transcribe pe Samsung Galaxy S20 Ultra generează frustrări pentru că de foarte multe ori veți ajunge (ca mine!) în situația în care veți apăsa accidental pe icon-ul cu omulețul și Live Transcribe se va lansa fără să doriți să faceți asta. E o chestie enervantă pe care vă recomand să o dezactivați, asta dacă nu cumva aveți neapărată nevoie de ea.

Live Transcribe în acțiune pe Samsung Galaxy S20 Ultra.

Vedeți mai jos cum faceți asta.

Live Transcribe este o funcționalitate nouă adăugată de Google în Android 10 Q care merge foarte bine și pe limba română. În esență este vorba despre o aplicație ce poate să asculte ce se vorbește în jur și să ofere în timp real transcrierea cuvintelor. Este gândită pentru utilizatorii de smartphone Android care au probleme în a asculta ce se vorbește în jurul lor și pot să vă spun că merge chiar bine pe limba română.

Însă, așa cum am spus deja, prin poziționarea icon-ului de lansare direct în bara de navigație, foarte aproape de butonul back și marginea ecranului, șansele să apăsați accidental și să o porniți sunt mari, de multe ori blocându-vă din ceea ce vroiați să faceți cu adevărat pe smartphone.

Vestea bună este că poate fi dezactivată relativ simplu. Mergeți în meniul Settings, alegeți Accesibility, Hearing enhancements și apoi Live Transcribe.

Treceți slider-ul pe poziția Off și confirmați alegerea.

În acest moment vedeți că icon-ul cu omulețul de lângă butonul Back din bara de navigație a dispărut și odată cu asta ați dezactivat și funcționalitatea. Ori de câte ori veți mai avea nevoie de ea, o puteți reactiva fără probleme.

Sau, țineți apăsat simultan, timp de 3 secunde, combinația Volume Up și Volume Down și veți reactiva Live Trascribe ori de câte ori aveți nevoie.

Asta e tot. Din acest moment nu veți mai avea probleme în a folosi butoanele de navigație.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep