HomeFeaturedFocusHacking the scammers: un material video despre cum se fac bani din...

Hacking the scammers: un material video despre cum se fac bani din scamming

Via BBC, un material video despre niște scammeri din India ce produc câteva milioane USD anual din scamming, filmați prin propriul sistem CCTV.
Via BBC, un material video despre niște scammeri din India ce produc câteva milioane USD anual din scamming, filmați prin propriul sistem CCTV.

Am dat ieri peste un documentar făcut de BBC despre scamming. Aștia sunt indivizii aia care reușesc să intre pe sistemul tău și să îți genereze mesaje de eroare, propunându-ți să suni la un anumit număr pentru a primi ajutor. Sau și mai tare, au pur și simplu site-uri ”deghizate„ de suport pentru diferite probleme legate de funcționarea PC-ului, de pe urma cărora storc bani grei de la necunoscători.

Chestia afectează foarte mulți utilizatori din UK și după cum se poate vedea din reportajul BBC, unele grupuri produc câteva milioane USD pe an.

Un individ, sub aliasul Jim Browning s-a hotărât să facă ceva în privința asta și a reușit să intre în rețeaua unor suspecți, înregistrând-ule activitățile zilnice. Și-a făcut și un canal pe YouTube Jim Browning unde postează ceea ce reușește să înregistreze. De exemplu:

Plecând de la informațiile furnizate de Jim Browning după ce a spart rețeaua respectivilor și a extras materiale video, înregistrări audio și log-uri de conversații, BBC a lucrat la un material pe care vi-l recomand:

Mi-a venit ideea să vă povestesc despre scamming pentru că în ultima vreme am fost sunat de mai multe ori de diverși, recomandându-se ca fiind de la furnizori de servicii, și care îmi solicitau să le dau date de identificare ca să știe cu cine vorbesc.

Chestie pe care am refuzat-o și am închis telefonul. Ceea ce vă recomand și vouă să faceți, indiferent cine vă sună.

Cereți-le să vă trimită detaliile prin email, poștă normală sau printr-o notificare scrisă pe care să o ridicați de la sediul lor.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep