HomeFeaturedFocusHMD Connect, serviciul global de roaming de date al Nokia

HMD Connect, serviciul global de roaming de date al Nokia

HMD Connect

Mă rog, nu știu dacă este bine spus, pentru că până la urmă Nokia este brandul celor de la HMD Global. Dar are mai multă notorietate, este un nume mult mai sonor. Oricum, ideea este aceeași. Pe lângă anunțul de Nokia 8.3 5G, compania finlandeză a anunțat și un serviciu global de roaming de date, pe bază de cartelă SIM. Se numește HMD Connect și va funcționa în 120 de țări.

Aceste 120 de țări sunt împărțite în trei zone, iar cartela respectivă oferă, la același preț, beneficii diferite în funcție de zonă. Există și o aplicație (deocamdată doar Android) pentru managementul cartelelor, al traficului și așa mai departe.

Costul este de 9,95 euro (cu un plus de 10 euro la prima achiziție) și, în cazul cel mai generos, zona 1, oferă 1 GB de trafic de date pe telefonul mobil sau pe tabletă. În zona 2 acesta scade la 500 MB și în zona 3 ajunge la 250 MB. Ei, și aici urmează o discuție lungă! Este acest plan/tarif mai avantajos decât ceea ce oferă direct operatorii de telefonie mobilă pentru partea de roaming? Că mie nu prea mi se pare. Cel puțin în țările Uniunii Europene pare inutil.

Se schimbă puțin perspectivele atunci când vorbim de țări îndepărtate și s-ar putea ca socotelile matematice (pe care eu nu prea am chef să le fac acum) să demonstreze că HMD Connect poate fi o soluție eficientă pentru persoanele care călătoresc frecvent, dintr-un colț în altul al lumii. Numai că în contextul actual, nu prea mai călătorește nimeni. Așa că momentul ales de HMD Global pentru prezentarea acestui serviciu să fie unul total nefericit.

via HMD Connect

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep