HomeMobileAndroidNokia 8.3 5G prezentat oficial, primul telefon 5G de la Nokia

Nokia 8.3 5G prezentat oficial, primul telefon 5G de la Nokia

Nokia 8.3 5G

HMD Global debutează pe zona de conectivitate 5G cu Nokia 8.3 5G. Și ce debut! Compania se laudă că suportul pentru rețelele 5G include mai multe lățimi de bandă decât oferă flagship-urile actuale. Este doar unul dintre argumentele pe care le-a folosit compania pentru a cataloga noul terminal drept un flagship killer. Mie mi se pare riscantă această formulă, au mai folosit-o și alții și strategia asta de marketing s-a întors împotriva lor. Spre exemplu, îmi place mai mult formularea premium mid-range, sună mai interesant și până la urmă mai cinstit.

Revenind la Nokia 8.3 5G, telefonul este construit în jurul chipset-ului Qualcomm Snapdragon 765G cu modem 5G integrat. Este asortat cu o memorie RAM de 6 GB sau de 8 GB și cu o capacitate internă de stocare de 64 GB sau 128 GB. Există și slot microSD pentru cei cu nevoi speciale în materie de spațiu de stocare. Toate ținute în viață de un acumulator cu o capacitate de 4500 mAh care oferă suport pentru încărcare rapidă de 18W.

Nokia 8.3 5G

Sistemul de operare este Android 10 stock și asta mi se pare o mare bilă albă pentru telefon. Nokia 8.3 5G face parte din programul Android One al celor de la Google, ceea ce înseamnă trei ani de update-uri lunare de securitate.

Cititorul de amprentă digitală este plasat lateral, integrat în butonul de pornire.

Ecranul dispozitivului este un Puredisplay de 6,81 inchi, cu rezoluție fullHD+ (aspect 20:9). Are un orificiu circular pentru camera foto frontală și o tehnologie care, spun producătorii, modifică și contrastul, nu doar luminozitatea, în funcție de condițiile de vizibilitate.

Camera foto frontală este de 24 megapixeli (tehnologie ZEISS). Pe spate avem un modul circular, cu patru camere foto. Senzorul principal are o rezoluție de 64 megapixeli și este ajutat de un ultra-wide de 12 megapixeli, focusat pe înregistrarea video și fotografiatul în condiții de lumină slabă. Ceilalți doi senzori, ambii de 2 megapixeli, sunt unul dedicat macro și unul de adâncime.

Nokia 8.3 5G va fi disponibil într-o singură versiune de culoare (Polar Night), cu prețuri începând de la 599 euro. Va ajunge la primii cumpărători de-abia la vară.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep