HomeFeaturedFocusMicrosoft PowerShell 7 lansat oficial pentru Windows, macOS si Linux

Microsoft PowerShell 7 lansat oficial pentru Windows, macOS si Linux

PowerShell 7 e disponibil oficial în varianta finală pentru Windows, macOS și Linux.
PowerShell 7 e disponibil oficial în varianta finală pentru Windows, macOS și Linux.

Săptămâna trecută Microsot a lansat oficial versiunea 7 pentru platforma sa de scripting PowerShell (succesorul lui PowerShell Core 6.x), disponibilă pentru Windows, macOS și Linux.

O puteți instala chiar acum folosind comanda Invoke-Expression “& { $(Invoke-RestMethod -Uri https://aka.ms/install-powershell.ps1) } -UseMSI” direct din PowerShell. Se va descărca și apoi va porni interfața grafică de instalare. După ce se termină o să vedeți că în meniul de Start aveți o intrare PowerShell 7, de unde porniți noul PowerShell. Comenzile PowerShell și PowerShell ISE rămân asociate versiunii 5, pentru că noul PowerShell 7 merge în paralel cu cel deja existent pe sistem. La fel stau lucrurile și dacă folosiți Visual Studio Code.

PowerShell 7 merge pe Windows de la 7 până la 10 și toate versiunile Windows Server de la 2008 R2 mai sus. Cu PowerShell 7 veți descoperi operatori noi, noi seturi cmmdlets și poate mai important, opțiuni de pipeline parallelization. Evident, este păstrată compatibilitatea cu versiunile anterioare, însă în acest moment nu aș ști să vă spun cât de mult.

PowerShell 7, proaspăt lansat oficial, este de fapt versiunea construită pe .NET Core 31 (inițial era PowerShell 6.3), de aceea avem și platformele de macOS și Linux suportate în această versiune. De altfel, PowerShell 7/PowerShell Core sunt disponibile pe GitHub sub licență Open Source.

În perioada următoare o să mă joc ceva mai mult cu PowerShell 7 și o să revin cu mai multe detalii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep