HomeFeaturedFocusVideo: pentru cei ce stiu ce este Encarta, niste povesti de la...

Video: pentru cei ce stiu ce este Encarta, niste povesti de la echipa ce a creat enciclopedia

Enciclopedia Encarta, colecția de informații de pe vremea când Internet-ul era scump și foarte încet.
Enciclopedia Encarta, colecția de informații de pe vremea când Internet-ul era scump și foarte încet.

Dacă numele Encarta vă spune ceva atunci cred că ar trebui să vă alocați niște timp și să urmăriți înregistrarea unui interviu de pe Channel9 cu echipa Microsoft ce s-a străduit să creeze enciclopedia. Membrii echipei Encarta povestesc despre ce a însemnat să lucrezi în anii 90 la un produs revoluționar și care au fost cele mai mai provocări.

Cred că nu o să vă pară rău. Iar dacă nu aveți timp să urmăriți online discuția, folosiți link-ul de downlod offline și descărcați materialul video ca să îl consumați când și unde aveți chef.

Pentru mine Encarta reprezintă prima aplicație multimedia în care am putut să explorez combinația de audio/video și text pentru chestiile ce mi se păreau interesante la acea vreme – Internetul era extrem de scump și fiind abonat Orange, nu puteam să folosesc serviciile ”gratuite” de dial-up pe timpul nopții. Îmi mai aduc aminte că în Encarta am văzut pentru prima dată înregistrări video din al doilea război mondial, folosindu-mă de proaspătul meu PC cu o placă de sunet Sound Blaster și niște boxe Creative. Cumpărasem CD-ul din piața Steagul Roșu din Brașov, de la un pirat notoriu, fără să realizez că de fapt nu cumpărasem o licență adevărată.

Din câte am înțeles o să urmeze și un al doilea episod, cu alte detalii interesante.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep