HomeFeaturedFocusO parere despre camera de supraveghere IP WiFi BabyToy AG-D2

O parere despre camera de supraveghere IP WiFi BabyToy AG-D2

camera BabyToy AG-D2

Am achiziționat cu ceva vreme în urmă o cameră de supraveghere IP WiFi BabyToy AG-D2. Aveam nevoie de un astfel de produs, care să se conecteze wireless la rețea, care să aibă o aplicație pentru smarphone (de preferat în Google Play, nu pe vreun site obscur) și care să reziste la vitregiile vremii capricioase din Brașov. Cu alte cuvinte, să fie potrivită și pentru utilizarea la exterior.

Orice alte funcționalități interesante care veneau în plus, erau bine-venite. Una dintre acestea o reprezintă, de exemplu, posibilitatea de a transmite sunet și dinspre aplicația de smartphone înspre cameră. Și chiar se aude bine.

Îmi trebuia un astfel de produs pentru că voiam să pot supraveghea de la distanță curtea câinelui, să văd ce face în timpul în care nu este nimeni acasă. Să-l văd cum face prostii, chiar și prin gardul țarcului. 🙂

camera BabyToy AG-D2

Mânat de această dorință și cu lista de cerințe obligatorii în față, am luat eMAG-ul la bani mărunți. Și m-am oprit asupra unei camere de supraveghere IP WiFi BabyToy AG-D2. Recunosc că nu mi-am bătut foarte mult capul cu comparații între produse similare. Am ales un produs cu destul de multe review-uri de la utilizatori, cu un preț mediu și care venea de la un vânzător care pare focusat pe această nișă de produse. Deși la o privire mai atentă am găsit și o cafea Lavazza în oferta lor de pe eMAG.

Oricum, important de precizat, numele de BabyToy din denumirea produsului, este de fapt numele companiei din România care importă produsul. Camera în sine este un fel de barebone, pe care fiecare revânzător își pune amprenta, cel puțin la nivel de denumire.

camera BabyToy AG-D2

Cutia produsului (care, între noi fie vorba, imită destul de bine designul Apple) este grăitoare în acest sens. Doar un colant discret stabilește de unde apare BabyToy-ul din denumire. Nu mi s-a părut o problemă capitală, așa cum am spus au contat mai mult review-urile utilizatorilor, cu bune și cu rele.

Nu m-au stimulat în niciun fel nici cadoul oferit, numit pretențios brățară de fitness (și care de fapt este un ceas destul de grosolan cu un pedometru mecanic) și cu atât mai puțin acțibildul cu “obiectiv supravegheat video”, trecut chiar și în denumirea produsului, care este realizat destul de slab calitativ și cred că este spălat la prima ploaie. Este totuși recomandată utilizarea unui astfel de sticker, pentru a elimina anumite riscuri de natură legală, mai ales dacă respectiva cameră de supraveghere bate și pe domeniul public.

În schimb mi-a mai plăcut faptul că produsul ales avea două antene pentru o mai bună conexiune (cel puțin teoretic) la rețeaua wireless.

camera BabyToy AG-D2

Revenind puțin la cutia produsului, iată și o fotografie cu specificațiile tehnice așa cum au ieșit ele din fabrică.

camera BabyToy AG-D2

Așa cum spuneam, m-a atras la acest produs mai degrabă mulțimea de review-uri pe care le avea produsul, care nu relevau probleme grave și mai ales faptul că exista o aplicație dedicată pentru Android și iOS (ba chiar și pentru Windows/desktop sau laptop), pe care o puteai găsi și în Google Play (eu folosesc Android). Și aici fac o scurtă paranteză. În documentația produsului, se recomandă folosirea aplicației 360Eyes, accesibilă prin scanarea unui cod QR. Acesta duce către un site pe care poate fi găsit .apk-ul aplicației. Însă recomandarea mea este să descărcați 360Eyes Pro din Google Play. Parcă sunt mai liniștit știind că a trecut prin filtrele celor de la Google.

Printre specificațiile tehnice ale camerei de supraveghere IP WiFi BabyToy AG-D2, cele care merită amintite sunt senzorul de 2 megapixeli, rezoluția HD la care poate filma (în specificații este trecut fullHD, mie nu îmi iese nicium), conexiunea WiFi sau ethernet, zoomul 4x (digital), înregistrarea pe card microSD, vederea pe timp de noapte prin IR, funcția de auto tracking, notificarea la detectarea mișcării (când monitorizezi curtea câinelui este indicat să o oprești), comunicarea audio în dublu sens, sirena integrată. Plus ungiurile de mișcare foarte generoase, dar în niciun caz 360!

camera BabyToy AG-D2

BabyToy AG-D2 are în prezent un preț de 348 lei pe eMAG.ro (cu tot cu pedometru cadou). Eu am fost mai norocos și am achiziționat-o cu 280 lei. Nu-mi dau seama de ce această diferența, la distanță de o lună.

După aproape o lună de utilizare, pot să mă declar mulțumit de alegerea făcută. Aplicația de Android permite câteva configurări interesante, inclusiv posibilitatea de a fotografia sau filma direct în memoria telefonului. Am ales totuși să opresc auto trackingul și notificările, pentru că este mișcare destulă în curta câinelui. Intru eu periodic și văd ce face. Câteodată strig la el și se oprește din lătrat sau din stricatul diferitelor plante sau lucruri.

camera BabyToy AG-D2

Nu am avut erori majore în aplicație, dar au fost câteva dăți în care a trebuit închisă și repornită, pentru că nu primea imagine de la cameră. Este singurul reproș pe care i-l pot face. Este enervant câteodată, dar presupune doar o prelungire a timpului de conectare cu încă 10-15 secunde în plus. Atât!

Aplicația suportă mai multe camere simultan (până la 10), dar pentru mine, cel puțin deocamdată, nu este cazul. Instalarea camerei a fost foarte ușoară și intuitivă. Și a durat aproximativ 10 minute. Dacă ai mai avut de-a face cu produse care se conectează la wireless și la o aplicație de smartphone, nici nu ai nevoie de documentația din pachet.

Din aplicația de Android (eu doar pe asta am folosit-o), dincolo de monitorizarea video standard, cu tot cu sunet, se poate controla camera în sensul de mișcare și zoom, se poate comunica audio. De asemenea, tot din aplicație se pot aprinde și stinge niște leduri pentru a face mai multă lumină dacă este cazul și se poate porni și opri o alarmă audio, menită să sperie eventualii hoți. De aici se poate activa motion tracking-ul, adică funcția care urmărește un subiect care trece prin cadrul camerei. Se pot face filme și poze direct în memoria telefonului, dar poate fi activat și un serviciu de cloud oferit de producător. Eu unul nu l-am activat și nici nu recomand. Mai degrabă mă bazez pe card-ul microSD. Acesta se inserează în interiorul camerei, sub un capac bine izolat și prins în două șuruburi. Chestie care îl face destul de greu de accesat, mai ales dacă ați poziționat camera pe peretele exterior al casei, la înălțime.

camera BabyToy AG-D2

Un prim ecran te lasă să selectezi dispozitivul pe care vrei să îl accesezi, presupunând că există mai multe astfel de dispozitive setate în aplicație. O notificare te anunță că s-ar putea să foloseșt și datele mobile, atunci când nu ești conectat la un wireless.

Ecranul principal îți prezintă imaginea live și îți oferă o grămadă de controale (pornirea și oprirea led-urilor de iluminat, pornirea și oprirea sirenei/alarmei audio, pornirea și oprirea auto-tracking-ului, un buton push-to-talk cu care trimiți sunet către cameră, pornirea și oprirea înregistrării audio, realizarea de filme și poze în memoria telefonului). În mod landscape, imaginea este full display, și aceste controale dispar.

camera BabyToy AG-D2

Pot fi setate și anumite intervale orare la care camera să înregistreze, dar recunosc că nu m-am afundat în aceste setări.

Legat de partea de montaj, kit-ul vine în pachet inclusiv cu șuruburile și diblurile de prins în perete. Alimentatorul este destul de scurt, așa că s-ar putea să fie nevoie să trageți o priză de alimentare până lângă locul în care vreți să o plasați. Asta este recomandarea mea, nu umblați la alimentator, veniți cu priza lângă el.

camera BabyToy AG-D2

Camera are și un buton hardware de reset, dar eu nu am fost nevoit să îl folosesc într-o lună de zile. Este poziționat la capatul unui scurt fir, la fel ca alte două cabluri, care permit conectarea prin ethernet și alimentarea cu curent.

camera BabyToy AG-D2

A trecut prin ploi și ninsori și comportamentul ei nu a fost afectat de acestea. Toată construcția, inclusiv piciorul de prindere, este realizată din plastic alb (nu există nici urmă de aluminiu). Să sperăm că va fi rezistent la schimbările de temperatură și toate vitregiile vremii.

camera BabyToy AG-D2

Sunetul este destul de clar, chiar surprinzător de bun, în ambele direcții.

În concluzie, cred că pot să spun că recomand camera de supraveghere IP WiFi BabyToy AG-D2 pentru acei utilizatori care doresc de la un astfel de produs să-și îndeplinească decent funcțiile de bază și care vor să cheltuie un buget limitat (mai ales la valoarea la care am achiziționat-o eu). Își face treaba pentru care a fost concepută și până acum nu a dat rateuri majore. Merită avută în vedere dacă inteționați să cumpărați așa ceva. Înainte de orice decizie, studiați bine toate ofertele disponibile.

8 COMENTARII

  1. Salut am o camera baby toy AG D1 , am scos cardul de memorie l-am introdus in laptop, am copiat inregistrarile dar cand a fost sa le deschid nu am reusit, am icercat cu toate play-erele posibile nu merge.
    Ma puteti ajuta?

  2. am si eu o camera babytoy si dupa 2 luni nu mai vrea sa se conecteze prin wifi prin cablu merge si nu stiu cei sa fac , ce ma sfatuiti

  3. Buna ziua,
    Multumesc pentru prezentarea facuta camerei AG-D2. Nu am inteles totusi daca are si led-uri cu lumina alba care pot fi controlate din Telefon?
    Din poze nu se vad!
    Cum se comporta camera?
    Multumesc

    • Buna ziua! Are LED-uri albe, care pot fi aprinse fie din aplicatia de telefon, fie se aprind singure daca este activ motion tracking-ul si detecteaza miscarea. In rest, sa zicem SATISFACATOR pentru comportamentul general.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep