HomeCloud & MobilityMicrosoft aduce in Teams doua noi functii utile: fundal personalizat si 9...

Microsoft aduce in Teams doua noi functii utile: fundal personalizat si 9 stream-uri video simultane

Teams are acum suport nativ pentru fundaluri personalizate.
Teams are acum suport nativ pentru fundaluri personalizate.

În urmă cu două săptămâni vă spuneam că în Teams se pot adăuga fundal-uri personalizate, dar nu oficial ci prin prin intermediul unei aplicații terțe (snapCam), chestie care între timp a devenit inutilă pentru că Teams a primit suportul oficial pentru custom backgrounds, sai mai bine spus fundaluri personalizate.

Oricine folosește Teams poate să activeze custom background apăsând pe meniul conferinței, dacă are pornit stream-ul video. De acolo selectează Show background effects și din fereastra Background settings alege fundalul dorit.

Sunt disponibile mai multe imagini cu birouri (mai mult sau mai puțin moderne), peisaje naturale și creații fantastice. Cred că fiecare va găsi ceva care să îi placă – eu sunt adeptul stilului modern așa că mi-am personalizat biroul virtual ca atare.

Funcția merge foarte bine, însă o să vedeți că că încarcă ceva procesorul în timpul conferinței Teams.

Asta e prima chestie faină pe care Microsoft a introdus-o între timp. A doua, care încă nu e disponibilă pentru toată lumea este posibilitatea de a vedea 9 stream-uri video simultan și nu doar 4 așa cum e acum.

În comparație, Zoom poate afișa 49 de stream-uri iar WebEx 25. Această schimbare vine ca urmare a faptului că 40000 de utilizatori au votat ca fiind foarte importantă posibilitatea de afișare a mai multor stream-uri video.

E bine că Microsoft înțelege că acum e momentul să facă schimbări importante în Teams dacă nu vrea să piardă din masa de utilizatori.

Ca fapt divers, apelurile video pe Teams au avut o creștere de peste 1000% în luna Martie. Nu e rău, doar că se putea mult mai bine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep