HomeFeaturedFocusTutorial: cum adaugi fundal personalizat in apelurile video Teams

Tutorial: cum adaugi fundal personalizat in apelurile video Teams

Cu ajutorul snapCam puteți să adăugați fundaluri personalizate pentru apelurile video în Teams.

Sunt la finalul celei de-a treia săptămâni de când stau în autoizolare (am norocul să pot lucra de acasă) și observ că mulți dintre colegi și colaboratori au ajuns într-un moment în care au nevoie de o schimbare. Motiv pentru care s-au apucat să găsească chestii care să îi mai distreze. Una dintre ele este schimbarea fundalului în apelurile video din Teams și/sau introducerea de avatar-uri.

Pentru moment Microsoft oferă în Teams doar opțiunea de blur pe fundal nu și cea care să permită activarea unui fundal personalizat. Opțiunea este anunțată de anul trecut (aici vedeți un demo făcut de Aya Tange de la Microsoft), doar că nu a ajuns încă pe toate versiunile de Teams.

În lipsa ei există o alternativă: se numește snapCam (se descarcă de aici). Descărcați aplicația, o instalați, vă alegeți un filtru și îl activați. Iar când porniți conexiunea Teams alegeți stream-ul de pe snapCam.

M-am jucat si eu puțin cu ea, e interesantă, doar că nu e pentru mine. Văd însă că am mulți colegi/cunoscuți ce se distrează teribil cu filtrele și am zis să vă spun și vouă.

Păcat că Microsoft nu a profitat de momentul COVID19 să impună Teams și Skype, adăugând rapid funcțiile cerute de utilizatori (pe formul Microsoft e deschis thread de multă vreme). Și a lăsat loc competitorilor să crească. Enorm!

Apropo, ia uitați aici o statistică, via Tom Warren, jurnalist la TheVerge:

Se poate vedea clar cum Microsoft a ratat din nou să vadă oportunitatea, la fel cum a făcut-o cu Internet Explorer și cu Windows Mobile. Și a lăsat loc Zoom să crească incredibil de mult (bine, acum vin problemele Zoom datorate lipsei de securități, că așa se întâmplă când crești rapid de la un produs nișat la unul de larg consum).

Dar asta este altă poveste.

Distrați-vă cu snapCam și Teams și fiți cât se poate de productivi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep