HomeMobileAndroidHuawei lanseaza seria Y a smartphone-urilor dedicate generatiei tinere si tableta T8

Huawei lanseaza seria Y a smartphone-urilor dedicate generatiei tinere si tableta T8

Mezinul seriei Y, Huawei Y5p este un smartphone accesibil, dedicat tinerei generații, cu design modern, performanțe deosebite și un preț atractiv.
Mezinul seriei Y, Huawei Y5p este un smartphone accesibil, dedicat tinerei generații, cu design modern, performanțe deosebite și un preț atractiv.

Astăzi Huawei a prezentat noile smartphone-uri din seria Y, adică Y5p și Y6p, alături de tableta MatePad T8. Modelul Y6p este construit în jurul unui display de 6.3 inci IPS, cu rezoluție HD+ și cameră selfie mascată cu design-ul waterdrop, plus un sistem principal construit din trei camere foto de 13MP, 5MP ultrawide și una de 2MP pentru adâncime. Pe spate beneficiază de un senzor de amprentă pentru deblocare rapidă.

Y6p funcționează pe cipset-ul Helio P22 cu 3GB RAM și 64GB pentru stocare și probabil una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este bateria imensă de 5000 mAh.

Huawei Y6p, un smartphone cu display de 6.3 inci și baterie de 5000 mAh, va fi disponibil la un preț de 799 LEI.

Fratele mai mic, adică Y5pare un display LCD de 5.45 inci, aspect 18:9, nu are senzor de amprentă dar folosește o cameră principală de 8MP cu LED. Vine cu acealași cipset Helio P22, numai că beneficiază de doar 2GB RAM și 32GB pentru stocare, bateria fiind de 3020 mAh.

Huawei Y5p și Huawei Y6p dispun de un spațiu de vizualizare extins și culori vii pe un ecran HUAWEI FullView de 5,45 inci în cazul Y5p și un ecran HUAWEI Dewdrop de 6,3 inci pe Y6p. Noile Y5p și Yp6 sunt alimentate de EMUI 10.1, cea mai recentă versiune a sistemului de operare bazat pe Android al HUAWEI, care oferă utilizatorilor o experiență de utilizare mai ușoară. În plus, Huawei Y5p și Y6p vin cu o serie de optimizări ale sistemului și funcții intuitive care îmbunătățesc experiența de utilizare. HUAWEI EROFS, de pe EMUI 10.1, optimizează viteza de citire și rata de răspuns. În același timp, poate oferi stocare suplimentară de aproximativ 2 GB, pentru încă 1.000 de imagini sau încă 500 de fișiere audio. Datorită acestei optimizări, utilizatorii pot uita de grija lipsei de memorie pe smartphone-urile lor.

Ambele modele se adresează consumatorilor tineri, cărora le place să fie unici și să folosească smartphone-ul pentru divertisment și comunicare. Huawei Y5p vine în trei culori – Midnight Black, Phantom Blue și Mint Green, în timp ce Y6p este disponibil în trei finisaje contemporane: Midnight Black, Phantom Purple și Emerald Green. Dintre acestea, variantele Phantom Purple și Emerald Green dispun de un panou rafinat pe spate.

După cum era de așteptat, Huawei Y5p și Y6p dispun de AppGallery preinstalat, ajuns deja al treilea magazin internațional de aplicații HUAWEI, care oferă selecție amplă de aplicații locale și globale ce îmbogățesc experiența utilizatorului. În acest moment, App Gallery conține peste 450 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale.

AppGallery oferă securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației. Toate aplicațiile trec printr-un test strict de verificare pentru a proteja aplicațiile dezvoltatorilor împotriva activităților periculoase. Aceasta dispune de un sistem de evaluare a vârstei pentru a crea un mediu sigur pentru copii, eliminând aplicațiile care nu sunt potrivite pentru vârsta lor.

Ca fapt divers, Huawei AppGallery are deja aplicații de banking cunoscute și folosite în România precum Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD sau ING. AppGallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery.

Pentru cele două modele se pot lansa deja precomenzi în cadrul unei campanii promoționale, în care utilizatorii vor beneficia de o reducere de 200 de lei la plasarea comenzii pentru unul dintre dispozitivele din Seria Y, la partenerii autorizați ai HUAWEI. Cu alte cuvinte puteți obține Y5p la 399 LEI, respectiv Y6p la 599 LEI.

Campania se desfășoară în perioada 6 mai-24 mai și este special gândită pentru a oferi experiențe plăcute de utilizare întregii familii, de la cei mici la cei mari. În plus, în perioada următoare, vor avea loc și alte oferte speciale dedicate întregii familii, la produsele HUAWEI care răspund cel mai bine nevoilor acesteia.

Alături de cele două smartphone-uri Huawei Mobile a lansat astăzi și tableta Huawei MatePad T8.

Huawei MatePad T8 este o tabletă cu display de 8 inci, cu un procesor octa-core ce are o baterie de 5100mAh. Tableta se remarcă printr-un design subțire și un raport ecran-corp de peste 80%, pentru o experiență de vizionare completă. Huawei Mate Pad T8 rulează Android cu personalizarea dată de EMUI 10 și dispune de funcții inteligente, special gândite pentru confortul utilizatorului. Printre acestea, se numără patru moduri de protecție a ochilor, pentru o experiență de utilizare cât mai sigură, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Tableta va fi disponibilă pe piață în nuanța Deepsea Blue.

În interior MatePad T8 vine cu cipset-ul MTK8768 octa-corpe, 2GB RAM și 16/32GB pentru stocare plus slot microSD. Bateria este de 51000 mAh.

Prețul recomandat pentru MatePad T8 este de 500 LEI.

Precomenzile se pot face la partenerii autorizați ai HUAWEI.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep