HomeMobileAndroidDxOMark a testat si camera selfie a lui Galaxy Z Flip iar...

DxOMark a testat si camera selfie a lui Galaxy Z Flip iar rezultatul e dezamagitor

Camera selfie de pe Samsung Galaxy Z Flip este mai degrabă una modestă, conform testului DxOMark.
Camera selfie de pe Samsung Galaxy Z Flip este mai degrabă una modestă, conform testului DxOMark.

Samsung Galaxy Z Flip este înainte de toate o primă încercare de a veni cu un concept clamshell ce folosește Android și ecran pliabil, care în mare face o treabă bună, cu un set important de compromisuri. Iar unul dintre ele este cel legat de calitatea camerei foto – cea principală e bunicică, însă cea selfie lasă mult de dorit. Cam asta e concluzia testului DxOMark, publicat zilele trecute unde camera selfie a lui Samsung Galaxy Z Flip a obținut un scor de 83 de puncte.

Pusă în context, performanța camerei foto de pe Samsung Galaxy Z Flip poate fi rezumată în felul următor: în general are culori plăcută și o expunere satisfăcătoare, fără prea mult zgomot în imaginile făcute în lumină naturală bună.

Însă lasă de dorit pe zona de low light, are probleme de focalizare pentru pozele de aproape, are probleme la redarea albului și asta modifică nedorit de mult tonul pielii și nu poate face poze bokeh.

Cam aceleași lucruri sunt valabile și pe zona de înregistrare video cu camera selfie, deși Samsung a promovat ideea de folosire a ei cu ecranul îndoit la 90 de grade, ca fiind un atu. Să nu uităm, are opțiune de înregistrare video 4K. Este într-adevăr o chestie utilă doar că rezultatul e cam dezamăgitor, așa că nu are rost să îți pierzi timpul încercând înregistrări video și poze cu camera selfie.

Să nu uităm un element important: Samsung Galaxy Z Flip are o cameră selfie de 10 MP, cu f/2.4 și fără funcție de focalizare automată.

În concluzie, Galaxy Z Flip are o cameră selfie demnă de partea inferioară a clasamentului DxOMark și situația e oarecum similară și pentru camera principală. Așa că dacă vă tentează să dați 2000 EUR pe un astfel de concept, fiți pregătiți să lucrați cu compromisuri și la partea de fotografie – dar cum am mai spus de atâtea ori, un smartphone nu este un înlocuitor de DSLR, oricât de mult ar vrea Apple și alții să ne vândă gogoașa asta.

via dxomark

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep