HomeFeaturedFocusGoogle se gandeste sa aduca suport Microsoft Office pe Chromebook-uri

Google se gandeste sa aduca suport Microsoft Office pe Chromebook-uri

În foarte scurt timp Google va oferi o soluție de a rula aplicațiile Microsoft Office pe versiunile enterprise de Chrome OS.
În foarte scurt timp Google va oferi o soluție de a rula aplicațiile Microsoft Office pe versiunile enterprise de Chrome OS.

Vă mai aduceți aminte de Chromebook-uri? Chestiile alea pe care Google visa să le facă alternative la Surface și iPad și pe care nimeni nu le folosește? Ei bine, în ideea că problema legată de adopție nu e legată nepărat de performanță ci de lipsa aplicațiilor (măcar acum Google a revenit cu picioarele pe Pământ), Alphabet vine cu o schimbare: va lucra cu Parallels ca să găsească o soluție de a rula aplicații Microsoft Office pe Chrome OS. Mai exact, John Solomon, VP of Chrome OS a scăpat referirea asta într-un post pe blog-ul Google, legat de cum va arăta viitorul. În condițiile în care din același motiv a fost introdus deja suportul pentru aplicații Android și o să vină integrarea mai bună Linux.

”Am spus de mult că aproape orice rol din poate să fie folosit via cloud iar criza COVID-19 ne-a arătat că am avut dreptate. Prin urmare, echipa Chrome OS lucrează să găsească noi modalități de a oferi soluții care să poată fi folosite de orice companie via serviciile cloud. De exemplu, am pornit un nou parteneriat cu Parallels ca să aducem suportul pentru o serie de aplicații clasice – în mod special aplicațiile desktop Microsoft Office – pe Chromebook-uri.”

Pentru cine nu știe, Parallels este o companie ce oferă soluții de virtualizare pe macOS și Windows, cunoscută pentru eforturile de a aduce aplicațiile clasice de Windows pe macOS (că și în acest caz, sistemul de operare e perfect, doar că nu poate fi folosit așa cum dorești). Primul pas va fi să se introducă funcționalitatea în Chromebook-urile înrolate în programele enterprise, fără niciun detaliu legate de disponibilitatea ulterioară și pentru utilizatorii casnici.

Google ne spune că vom primi mai multe detalii în curând, așa că o să mai urmărim subiectul.

Ce părere aveți? Folosiți Chromebook-uri? Dacă da, aveți nevoie de aplicațiile Microsoft Office?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep