HomeFeaturedFocusQualcomm a lansat chipsetul Snapdragon 690

Qualcomm a lansat chipsetul Snapdragon 690

Snapdragon 690

Este un chipset pregătit să utileze telefoane smart cu suport pentru rețelele 5G, care vor veni cu prețuri foarte mici. O variantă mai ieftină decât Snapdragon 765, cu care Qualcomm contracarează alternativele de la MediaTek, pe care le-au ales destul de mulți producători tocmai pe considerente de preț.

Noul chipset este împerecheat cu un modem X51 pentru a asigura conectivitatea cu rețelele 5G la standarde sub-6GHz, standardul global.

Dincolo de acest suport pentru 5G, Snapdragon 690 vine cu alte câteva premiere interesante pentru nivelul său. Suportul pentru rate de refresh a ecranului de până la 120 Hz, capacitatea de a duce fotografiile până la rezoluția de 192 megapixeli, suportul pentru înregistrare video HDR 4K sau pentru Quick Charge 4+.

În ceea ce privește arhitectura sa, noul chipset are două nuclee de putere. Două Kryo 560 (ARM Cortex-A77). Plus șase nuclee economice, eficiente cu consumul de energie, de tip Cortex-A55.

S-au anunțat deja câțiva producători care vor miza pe viitorul chipset și vor avea lansări de terminale cu Snapdragon 690. HMD Global (Nokia), LG, Motorola sau TCL sunt deja pe lista comunicată oficial de Qualcomm.

via Engadget   

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep