HomeMobileAndroidRecomandare: 5 aplicatii utile din Huawei AppGallery pe care ar trebui sa...

Recomandare: 5 aplicatii utile din Huawei AppGallery pe care ar trebui sa le instalezi imediat

Vă propun o listă de 5 aplicații pe care orice posesor de dispozitive Huawei le poate instala din AppGallery imediat ce și-a pornit pentru prima dată aparatul.

Vă propun o listă de 5 aplicații pe care orice posesor de dispozitive Huawei le poate instala din AppGallery imediat ce și-a pornit pentru prima dată aparatul.

Pentru că multă lume m-a întrebat ce poți face cu un dispozitiv Huawei și la ce e bun magazinul AppGallery, m-am gândit că ar fi bine să vă spun mai multe, mai ales că în momentul actual am văzut că Huawei Consumer Business Group are încă în derulare campania ”Instalați și câștigați” în care utilizatorii pot să câștige beneficii suplimentare în AppGallery în urma descărcării anumitor aplicații.

Cum zilele acestea mă joc cu un Huawei Y6, am zis că e un moment perfect să văd ce are de oferit magazinul Huawei AppGallery (până acum setul de aplicații folosite pe Huawei P40 Pro l-am luat prin copierea automată de pe smartphone-ul precedent, tot un Huawei, dar P30 Pro) și să vă spun mai multe.

Nu știu dacă sunteți la curent cu treaba asta, dar în momentul de față Huawei AppGallery este al treilea magazin de aplicații pentru dispozitivele mobile (cu câteva zeci de mii de aplicații internaționale) după AppStore și Google Play Store, în care se găsesc multe aplicații de Android cu care sunteți familiarizați. Așa că în principiu veți găsi cam tot ce vă interesează.

Din toată selecția disponibilă, sunt câteva ce cred eu că nu ar trebui să lipsească de pe niciun dispozitiv.

  1. Bitdefender Antivirus Free

AppGallery are un sistem propriu de scanare și verificare a integrității aplicațiilor, însă recomandarea mea ar fi să vă asigurați că vă instalați și soluția Bitdefender ce permite scanarea pachetelor descărcate, înainte de a fi instalate.

În felul acesta stați liniștiți că și dacă instalați APK-uri din surse din afara AppGallery, vă puteți proteja dispozitivul.

  • HERE WeGo – City Navigation

HERE WeGo este pentru mine cea mai bună soluție de navigare asistată de GPS, mai ales atunci când ieșiți din țară. Îl prefer în defavoarea lui Google Maps pentru simplul motiv că rutele propuse nu m-au dus niciodată prin bălării, chestie pe care nu o pot spune despre Maps sau Waze și m-am bucurat când am aflat că e acum în AppGallery. Folosesc HERE WeGo de câțiva ani, inclusiv cu partea de monitorizare a traficului și sunt foarte mulțumit. La fel ca Google Maps, poate să vă arate rutele pentru navigarea cu mașina sau pedestră, orarul legat de rutele și transportul public, oferă informații turn by turn relevante și are și detalii legate de punctele de interes.

Din punctul meu de vedere e o aplicație ce nu trebuie să lipsească niciunui utilizator care vrea să călătorească comod.

  • Microsoft Office

Pentru că unii dintre noi mai au nevoie din când în când să mai vizualizeze/manipuleze documente Office, vă recomand să instalați și să folosiți pachetul Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & More. În versiunea gratuită vă permite să deschideți documentele office primite, iar dacă aveți un cont Office 365 le puteți și edita în voie.

  • YT Music – Tube Music&Free Music, MV

YT Music este o interfață pentru a accesa rapid muzica de pe YouTube și are avantajul că poate să ruleze în fundal, spre deosebire de aplicația originală YouTube. Așa că vă puteți alege un playlist și să îl derulați cu YT Music.

  • Facebook și Whatsapp

Bănuiesc că nu mai există utilizatori de dispozitive mobile care să nu aibă cont pe Facebook sau să nu aibă nevoie de WhatsApp. Prin urmare vă recomand instalarea lor folosind link-urile disponibile în AppGallery până când acestea vor face parte integrantă din ecosistem. Practic în AppGallery există link-uri către site-ul oficial de unde se poate descărca APK-ul Facebook și al WhatsApp, care apoi se instalează instant și fără probleme.

Folosiți link-urile de aici și nu altele ca să fiți siguri că ajungeți pe site-ul oficial și descărcați pachetele oficiale distribuite de Facebook.

BONUS: TikTok

Văd că aplicația TikTok e la modă acum și dacă vreți să vedeți cum stă treaba cu ea, descărcați-o și instalați-o direct din AppGallery. Singura reținere vizavi de ea este că nu vă recomand să vă lăsați copiii să o folosească fără monitorizare din partea voastră. Prea multe mizerii sunt distribuite pe acolo, fără niciun fel de filtrare.

Cred că acesta este un minim cu care să puteți începe să vă bucurați de noul gadget. Pe de altă parte, mi-a făcut plăcere să descopăr că și multe aplicații românești sunt prezente în AppGallery – deja numărul lor a depășit 500. Dintre acestea, câteva sunt incluse în campania ”Instalați și câștigați” – adică Digi Online, My BRD Mobile, Cinemagia, Virtual Cards, Digi România, Știrile PRO TV, Historical Calendar, 7card, Okazii, Ziare.com, Dedeman, Bringo Delivery, Pago, Regina Maria, Olx.ro, My Vodafone Romania, CyberGhost, Switch SMS, Bitdefender sau Upfit România. Apropo, dacă instalați oricare trei din acestea puteți intra în campanie.

Pentru a vă revendica punctele, imediat după instalarea fiecărei aplicații, trebuie să apăsați pe butonul „Obține puncte HUAWEI” și apoi să copiați codul generat în secțiunea „Recompense” din Huawei AppGallery. Pentru a obține punctele HUAWEI, cei care se înscriu în campanie trebuie să fie logați pe contul personal de identitate din aplicație, Huawei ID. Imediat după introducerea codului și folosirea opțiunii „Revendică”, aceștia se pot bucura de câștig și își pot activa servicii suplimentare utile.

Și încă ceva: aplicațiile românești din zona de banking cresc ca număr în Huawei AppGallery. Există deja publicate Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD sau 24Pay, eu aștept cu interes ING, Unicredit și Revolut, despre care știu că sunt în proces de publicare.

Iar dacă vă interesează și alte soluții localizate pot să vă spun că pentru zona de divertisment există deja Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online, iar pe partea de shopping găsiți Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro. De curând am văzut că au apărut și clientul Bolt, MyEdenRed și aplicația pentru rețeaua Regina Maria.

Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery, deci puteți să vă controlați direct de pe dispozitiv conturile.

Să nu uit, AppGallery e preinstalat pe toate aparatele Huawei, însă și posesorii de alte aparate Android pot instala magazinul de aplicații pentru a putea vedea cum arată și cum se funcționează. Link-ul de instalare al pachetului este pe site-ul oficial al Huawei Consumer Business Group (https://consumer.huawei.com/ro/mobileservices/appgallery/).

Spor la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

11 COMENTARII

  1. Salut.
    Am si eu o jumatate de nemultumire cu aplicatia Facebook, atat pe un Huawei P40 Pro, cat si pe un P50 Pro.
    Nu pot mari sub nici o forma pozele vizualizate in FB.
    La dimensiunile la care apar intr-o postare, asa raman. Dai tap pe poza, face view, deci curata imaginea de orice altceva si ramane poza curata, dar la aceeasi dimensiune si poti face “pinch to zoom” pana tocesti ori degetele ori ecranul…Degeaba!…
    In afara de screenshot, deschidere a pozei din galerie si zoom pe ea, am o alta solutie?
    Pe batranul meu HTC nu am problema asta.

    • Salut,
      Din cate stiu eu Facebook redimensioneaza pozele la o rezolutie standard, nu le pastreaza la rezolutia folosita pentru upload. In cazul in care rezolutia ecranului dispozitivului pe care e afisata poza e mai mica decat rezolutia pozei (asta banuiesc ca se intampla in cazul HTC-ului), atunci exista optiunea de marire. Altfel aceasta nu exista.
      Poti verifica salvand local pozele din Facebook si sa te uiti la informatiile despre ele pe HTC si pe aparatele Huawei.

    • Poți instala aplicațiile BT24 și BTPay dacă folosești Phone Clone să le aduci de pe un smartphone cu Google Services. Văd că acum aceste aplicații nu se văd în AppGallery pe modele fără Google Mobile Services.
      Waze, Facebook, Whatsapp pot fi și ele instalate folosind fie APK Pure, fie Amazon Store.

  2. Voi verifica și dacă asa stau lucrurile.. Atunci fac Mea Culpa pentru “acuze”. Totuși, consider ca ar fi fost oportun sa dați dovada de transparenta și sa menționați aceste aspecte în cadrul articolului. Exista riscul sa pierdeți credibilitate. Pe mine, cel puțin, m-ați pierdut. Și e posibil sa fie și alți cititori pe lângă. Probabil ca nu va împiedicați dumneavoastră de lipsa mea de încredere, dar azi sunt eu.. Maine poate va fi altul.. Poimâine un altul.. Etc.
    Dar mulțumesc pt lămuriri și informațiile suplimentare.
    Va doresc numai bine și cât mai multe articole TRANSPARENTE!

  3. Buna ziua, am cumparat pentru un prieten Huawei Y6p pentru ca este ieftin si are android 10. Prietenul avea un Huawei cu android 6 si nu mai putea sa instaleze noua aplicatie de la banca Transilvania, BT pay. Din pacate nici pe Y6p nu gasesc in AppGallery aplicatia BT Pay Transilvania.
    I-am cuparat un Huawei P smart 2019 sh, iar Y6p il pastrez.
    Din curiozitate am instalat AppGallery pe Galaxy Note 8, acolo am gasit si aplicatia Banca Transilvania si BT Pay

  4. Ce înseamnă anumite modele P40Pro? Variante de stocare, culoare?
    Dețin un astfel de dispozitiv și eu și aștept aplicația banca Transilvania pusă în wishlist de la început, precizez ca am varianta silver fost 8/256gb. Mulțumesc!

  5. Salut. Aplicata Banca Transilvania nu e disponibila în AppGallery. In schimb, aplicația MoreApps te duce către varianta web. La fel e și în cazul My Vodafone România. Pt aplicația Bolt, în AppGallery, cei de la Huawei spun ca aplicația nu e încă disponibila. Dar îți recomanda sa o pui întru-un wish list, ca să se facă download automat după ce aceasta va fi disponibila. Și sunt convins ca mai sunt și altele, enumerate de dvs. mai sus, care încă nu sunt disponibile. Am verificat cele relatate de dvs. pt ca sunt utilizator de Huawei P40 și sunt direct interesat de multe aplicațiile pe care le-ați enumerat. Sunt foarte dezamăgit de articolul dumneavoastră pt ca nu e onest. Mi-ați creat așteptări, dar am fost (neplăcut) surprins sa descopăr ca am fost pacalit.
    Dezamăgitor!
    PS: și eu am copiat aplicațiile de pe un alt dispozitiv Huawei și aplicația Revolut este funcțională 😉

    • Cred ca nu sunteti corect informat: atat aplicatia My Vodafone cat si Banca Transilvania se regasesc in App Gallery si pot fi instalate – din pacate nu apar pe unele modele Huawei P40 Pro (nu stiu sa va spun de ce se intampla asta in acest moment, dar pot intreba la Huawei). Am observat ca nici My Orange nu apare in App Gallery pe anumite modele P40 Pro. Acelasi lucru se intampla si cu Bolt, dar asta nu inseamna ca ele nu sunt in App Gallery!

      Acuzele sunt foarte usor de adus.

      Oricum, multumesc pentru precizari.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep