HomeFeaturedFocusRecomandare eBook gratuit: Azure for Architects

Recomandare eBook gratuit: Azure for Architects

Azure for Architects este un eBook gratuit oferit de Microsoft care tratează modalitățile de implementare a unui proiect în cloud, partea DevOps, containerele, IoT și soluții serverless.

A trecut ceva vreme de când nu am mai făcut nicio recomandare de cărți tehnice în format electronic care să fie și gratuite. Azi vin cu ediția a doua a cărții ”Azure for Architects” scrisă de Ritesh Modi (ex-Microsoft Senior Technologu Evangelist, actual Microsoft Regional Director și regional led for Microsot Certified Trainers), dată gratuit de Microsoft în perioada asta. Este un PDF de 500 de pagini care tratează modalitățile de implementare a design-ului de cloud, partea DevOps, containerele, IoT și soluții serverless.

Cuprinsul e foarte lung și pornește de la chestii simple cum ar fi avantajele folosirii cloud-ului, descrierea Azure, ARM, Virtualizare, Containere, Docker, interacțiunea cu cloudul via Azure Portal, PowerShell, Azure CLI, Azure REST API mergând apoi spre Azure Solution Availability and Scalability, Security and Monitoring, Cross-subscription deployments using ARM templates, Designing and implementing serverless solutions etc.

Eu zic că merită să aruncați o privire prin carte, că nu strică niciodată. E un mod simplu de a invăța cum să folosiți Azure.

Cartea este încă disponibilă pentru download gratuit și poate fi descărcată gratuit de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep