HomeMobileAndroidAndroid 11 va elimina restrictia de 4GB pentru inregistrarile video

Android 11 va elimina restrictia de 4GB pentru inregistrarile video

Odată cu lansarea Android 11 Google va elimina de pe dispozitivele Android limitarea de 4GB legată de dimenasiunea maximă a fișierelor generate în urma înregistrărilor video.
Odată cu lansarea Android 11 Google va elimina de pe dispozitivele Android limitarea de 4GB legată de dimenasiunea maximă a fișierelor generate în urma înregistrărilor video.

Odată cu Android 11 Google elimină limitarea de 4GB asociată fișierelor generate în urma înregistrării video, permițând în acest fel smartphone-urilor moderne să poată beneficia la maxim de cantitățile tot mai mari de memorie pentru stocare. În acest moment sistemul de operare Android folosește MediaMuxer și MPEG4Writer pentru conversia materialelor video înregistrate prin camerele de pe smartphone-uri, sistem introdus în 2014, când capacitatea de stocare de pe smartphone-uri nu ajunsese la valori de 512GB sau mai mari. Eram încă în stadiul în care 32/64GB erau configurațiile de top și oricum folosirea cardurilor SD nu era o soluție, sistemul de fișiere FAT32 având el însuși limitarea maximă de 4GB pentru fișierele ce ar fi putut fi stocate.

Vremurile astea au trecut și deja vorbim de smartphone-uri cu camere ce permit înregistrarea 8K și medii de stocare interne de 512GB, iar pe cardurile SD sunt capacități de 1TB sau chair mai mari, configurații ce necesită o ajustare și din punct de vedere al algoritmilor de compresie și sistemul de acces la fișiere.

Astăzi, o înregistrare video 4K la 48 Mbps permite stocarea a aproximativ 12 minute în format MPEG4, fișier ce va fi salvat automat în directorul DCIM și se va crea unul nou la depășirea dimensiunii de 4GB. Teoretic nu ar trebui să fie o problemă existența mai multor fișiere video pentru că orice aplicație video va ști să le citească și să le îmbine.

Totuși, dacă Apple a dat startul cu formatul HEIC și Google îl poate folosi în Photos, e foarte bine că s-a gândit să mai schimbe ceva și pe Android, ca să încercer măcar la nivelul declarațiilor să îl țină aproape de iOS.

După cum remarcă XDA în repository-ul AOSP apărut o modificare de cod în care permite sistemului de operare Android 11 să folosescă lungimi de 64 de biți în mpeg4writer, treabă care duce automat la posibilitatea de a manipula (citi/scrie) fișiere mai mari de 4GB, în teorie până la o dimensiune maximă de 2^64 -1 bytes. Mă aștept ca atât Google cât și producătorii de smartphone-uri să umble la aceste valori maxime și să ofere opțiuni de umplere rezonabilă a spațiului de stocare alocat împreună cu noile opțiuni de compresie video HEIC.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep