HomeFeaturedFocusCat de buna e camera lui iPhone SE 2020? DxOMark spune ca...

Cat de buna e camera lui iPhone SE 2020? DxOMark spune ca e in regula

iPhone SE 2020 obține 101 puncte în testul DxOMark, la același nivel cu iPhone XR, mult în urma locurilor fruntașe.
iPhone SE 2020
Imagine via DxOMark.

Celebrul site DxOMark a testat camera de pe iPhone SE 2020 și i-a dat o notă de 101 puncte, adică la fel de mult cât a obținut și iPhone XR. Cu toate astea este sub Galaxy Note 9, HTC U12+, Huawei P20 Pro, ZenFone 6 sau iPhone XS Max.

Faptul că are același punctaj cu iPhone XR nu trebuie să vă mire pentru că în principiu vorbim de același sistem foto principal format dintr-un senzor de 12 MP cu f/1.8, OIS și 5X zoom. Pentru cel mai ieftin smartphone din oferta Apple, configurația este mai mult decât suficientă, oferindu-i posibilitatea de a face poze chair bune.

În cadrul testului iPhone SE 2020 face o treabă bună în ceea ce înseamnă expunerea și contrastul, aici funcția HDR iese în față. Se descurcă la fel de bine în poze de interior și exterior. Cel mai important lucru ce trebuie reținut vizavi de iPhone SE 2020 este faptul că reproduce foarte bine culorile.

Și focalizarea automată merge foarte bine, oferind un ajutor important tuturor celor ce vor să facă rapid poze de calitate.

Problemele apar vizavi de zgomotul mare introdus în imagini și modul în care sunt redate texturile, lucru ce se vede la pozele de noapte. Portretele sunt și ele în regulă.

Una peste alta, performanța foto a lui iPhone SE 2020 nu e rea, dat fiind prețul său pus în balanță cu modelele scumpe iPhone 11 Pro și 11 Pro Max. Din punctul meu de vedere, raportul performanță preț, chiar și pe zona de fotografie este foarte bun pentru iPhone SE 2020.

Ar fi bine să știți toate astea înainte să îl cumpărați. Dacă vreți mai multe detalii atunci vă recomand să citiți analiza completă direct la sursă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep