HomeMobileAndroidCateva idei pentru cei ce vor sa se inscrie in Huawei Next...

Cateva idei pentru cei ce vor sa se inscrie in Huawei Next Image Awards 2020

Poză făcută cu Huawei P20 pentru concursul Huawei Next Image Awards 2020.

Până pe 31 iulie, toți utilizatorii HUAWEI pasionați de fotografie sunt invitați să își găsească inspirația și să își dezvăluie viziunea artistică intrând în competiția Huawei Next Image Awards 2020. Cei ce doresc să se înscrie în competiție au șansa de a câștiga următoarele premii:

  1. Marele Premiu: Fotograful anului (3 câștigători)
  2. NEXT IMAGE Creation Fund în valoare de 10.000 de dolari (înainte de impozitare)
  3. Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
  4. Diplomă de merit în format electronic
  5. Câștigătorii categoriilor (15 câștigători)
  6. NEXT IMAGE Creation Fund în valoare de 1.000 de dolari (înainte de impozitare)
  7. Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
  8. Diplomă de merit în format electronic
  9. Locul al doilea (50 câștigători)
  10. Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
  11. Mențiuni de onoare (5 câștigători)
  12. Diplomă de merit în format electronic

Mai jos sunt câteva dintre fotografiile înscrise în competiție:

Fotografiile și videoclipurile pot fi înscrise în cele șase categorii distincte, descrise mai jos:

  • Near Far: Camera smartphone-ului poate fi folosită pentru a surprinde detalii inedite și perspective diferite, indiferent dacă persoana din spatele camerei se află în interior sau afară.
  • Good Night: Utilizatorii pot surprinde cadre noaptea sau într-un mediu cu lumină scăzută, care să transpună atmosfera momentului în imagini.
  • Hello, Life!: O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Utilizatorii pot surprinde și împărtăși o emoție sau o sursă de inspirație din viața de zi cu zi.
  • Faces: Experiment despre identitatea și puterea fotografiei de portret. Utilizatorii pot surprinde portretele celor apropiați.
  • Live Moments: Utilizatorii pot filma și regiza un scurt sau film realizat cu telefonul mobil de până la 10 minute, care să surprindă o poveste sub forma unor imagini în mișcare.
  • Storyteller: Utilizatorii pot folosi o serie de fotografii pentru a exprima emoții și a spune o poveste personală. Povestea trebuie să includă 3-9 imagini.

Fotografia este numită și text cultural. Asemenea formelor scrise, aceasta spune o poveste și stârnește emoții specifice, determinând privitorul să urmărească personajele scenei descrise. Expresivitatea imaginilor este nemărginită, iar rolul fotografului este acela de a o compune conștient și de a construi cu pricepere narațiunea poveștii. Pare complicat? Din fericire, există mai multe trucuri pentru a spune o poveste fascinantă prin obiectivul camerei.

Și pentru a vă deschide o nouă perspectivă vizavi de fotografia cu telefonul mobil, câțiva dintre membrii juriului competiției vă oferă câteva sfaturi:

„Elementele cheie pentru un portret bun sunt răbdarea și așteptarea momentului potrivit, până când este dezvăluită personalitatea subiectului surprins. Lucrul cu lumina și fundalul adecvat au nevoie timp. Eu caut acel moment autentic și încerc să transmit o parte din cum este să fii acea persoană.”, completează Steve McCurry, fotoreporter premiat și creator al „Fetei afgane”.

„Pentru mine, creativitatea a fost întotdeauna o modalitate nu numai de a mă bucura șși de a-mi îmbogăți viața, ci și de a supraviețui. Mi-a adus constant motivația de a dori să văd ce va aduce ziua următoare pentru mine și pentru lucrările mele artistice. Sper că această temă va încuraja oamenii să folosească resursele disponibile pentru a crea ceva ce nu ar fi crezut niciodată că este posibil.”, spune Elizaveta Porodina, artist, fotograf și psiholog clinician.

„Fotografia macro poate dezvălui multe detalii din fiecare colț a casei. Plantele și alimentele au un întreg univers de texturi de explorat.”, declară Reuben Krabbe, fotograf de natură și sporturi extreme.

„Încerc să îmi spun povestea prin viziunile șși interpretările din mintea mea, dar, pentru mine, povestea este în interiorul privitorului. Acesta contemplă șșiîși creează propria sa poveste, filtrată prin propriile experiențe și puncte de vedere asupra poveștii mele. Sper să îl inspir să facă asta.”, cocluzionează Karolina Henke, renumit fotograf de modă și fine art.

Fotografie realizată cu Huawe P30 Pro.

Dacă ai realizat fotografia perfectă, este momentul să o trimiți la categoria selectată a Huawei Next Image Awards 2020 și să devii o inspirație pentru participanții din întreaga lume. Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie, ora 18:00 CET.

Pentru mai multe informații despre Huawei Next Image 2020 și înscriere, vizitați site-ul oficial al concursului: https://gallery.consumer.HUAWEI.com.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep