HomeFeaturedFocusAsus Zenfone 7 si 7 Pro prezentate oficial

Asus Zenfone 7 si 7 Pro prezentate oficial

Asus Zenfone 7

Compania taiwaneză a prezentat noua generație de flagship-uri dedicate publicului larg. Asus Zenfone 7 si Zenfone 7 Pro aduc îmbunătățiri importante față de seria anterioară, dar păstrează esența. În speță, sistemul de camere rotabil (Flip Camera), care asigură și selfie-urile. Acum avem un senzor în plus, o adevărată desfătare pentru fanii de autoportrete digitale.

Cele două terminale sunt identice din punct de vedere fizic. Diferențele apar doar la chipset și la memorii. În rest, vorbim despre aceleași specificații, pe care o să le trecem foarte rapid în revistă.

Asus Zenfone 7 si 7 Pro sunt construite în jurul unui ecran Super AMOLED de 6,67 inchi. Rezoluția este fullHD+ (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9). Ecranul este protejat cu Gorilla Glass  6, este compatibil HDR10+ si are o rată de refresh de 90 Hz. Nu este deranjat de notch-uri sau orificii, pentru că cele trei camere foto vin prin rotire de pe spatele telefonului atunci când este nevoie de ele.

Chiar dacă ecranul este AMOLED, cititorul de amprentă digitală este integrat în butonul fizic lateral.

Și așa facem trecere către sistemul de trei camere foto. Senzorul principal este de 64 megapixeli (Sony IMX686). Este ajutat de un ultra-wide de 12 megapixeli și de un telephoto de 8 megapixeli, capabil de un zoom optic 3x. În varianta Pro, se pare că avem și stabilizare optică. Mecanismul a fost îmbunătățit și vine cu o fiabilitate mai bună și cu o rezistență sporită. În plus, motorașul său are dimensiuni reduse.

Acumulatorul care ține în viață cele două telefoane este unul de 5000 mAh. Oferă suport pentru încărcare rapidă de 30W și poate încărca alte dispozitive mobile. Sistemul de operare este un Android 10 cu interfața ZenUI 7.

La interior încep să apară diferențele. Asus Zenfone 7 este construit în jurul unui chipset Qualcomm Snapdragon 865. Versiunea Pro se bazează pe un Snapdragon 865+. În ambele cazuri, suportul pentru rețelele 5G vine la pachet. Capacitatea internă de stocare este de 128 GB la Zenfone 7 și de 256 GB la Pro. Iar memoria RAM este de 8 GB la ambele versiuni, însă varianta standard poate avea și ceva mai puțin RAM (6 GB), pentru un preț mai mic.

Prețurile și disponibilitatea vor fi comunicate de către oficialii companiei pe 1 septembrie. Se vorbește de prețuri între 630 euro si 800 euro, în funcție de versiune. Să vedem cum se transpun aceste prețuri la piața locală.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep