HomeMobileAndroidGoogle anunță că Android va putea folosi aplicații terțe de navigație (Sygic)...

Google anunță că Android va putea folosi aplicații terțe de navigație (Sygic) și încărcare a mașinii

După ce a ținut cu dinții exclusivitatea folosirii propriilor aplicații de navigație în Android Auto, Google anunță că în curând și aplicațiile terțe vor putea fi folosite în dashboard.
După ce a ținut cu dinții exclusivitatea folosirii propriilor aplicații de navigație în Android Auto, Google anunță că în curând și aplicațiile terțe (Sygic) vor putea fi folosite în dashboard.

După ce și-a schimbat optica vizavi de Google Maps pe iOS, Google anunță schimbări interesante și pe Android Auto, cea mai importantă fiind cea legată de posibilitatea aplicațiilor de navigație terțe de a folosi dasboard-ul. Până acum Google s-a folosit de poziția de monopol și a blocat orice aplicație terță de navigație vizavi de Android Auto, promovând exclusiv Google Maps și Waze. Situația pare să se schimbe și în curând o să vedem și alte soluții – Sygic este deja în teste și o versiune beta va veni spre finalul anului.

Alături de asta pe Android Auto o să apară și o aplicație de tip calendar, minimală, care o să permită afișarea calendarului zilnic și pentru acele evenimente care au setate o locație, va fi posibilă pornirea aplicației de navigație și/sau apelarea persoanei respective.

Până acum în Android Auto sunt prezente doar două tipuri de aplicații terțe: cele de mesagerie (Skype, WhastApp) și multimedia. Acum Google se gândește să mai adauge și altele – să nu vă gândiți că o face din mărinimie – o face că riscă să își mai ia un proces antimonopol – vizând zona de navigație și un set nou de aplicații dedicate găsirii locurilor de parcare sau monitorizarea nivelului de încărcare al bateriei de pe automobilele electrice.

În viitoarea versiune beta o să vedem suport pentru SpotHero (parcare), Chargepoint (încărcare baterie mașină) și așa cum am spus deja, Sygic. Dacă lucrurile merg bine (nu văd de ce nu ar merge) Google o să ofere accesul la API-urile Android Auto și altor dezvoltatori pentru a putea veni cu soluții similare.

Mă umple bucurie treaba asta pentru că de mult aștept să văd pe Android Auto integrarea Here WeGo, din punctul meu de vedere fiind cea mai bună soluție de navigare asistată de GPS în Europa.

Aștept cu nerăbdare update-urile și o să vă țin la curent cu schimbările.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep