HomeFeaturedFocusPana si Microsoft renunta la Internet Explorer si Edge

Pana si Microsoft renunta la Internet Explorer si Edge

Peste exact un an Microsoft nu va mai oferi versiuni optimizate IE 11 sau Edge pentru aplicațiile Microsoft 365, utilizatorii sunt sfătuiți să treacă pe Edge Chromium.
Peste exact un an Microsoft nu va mai oferi versiuni optimizate IE 11 sau Edge pentru aplicațiile Microsoft 365, utilizatorii sunt sfătuiți să treacă pe Edge Chromium.

Nu este o veste care să surprindă pe prea multă lume: după ce a lăsat în con de umbră Internet Explorer 11 (e încă preinstalat pe Windows 10 pentru a oferi suport pentru aplicațiile enterprise din companii) și Edge, Microsoft anunță că nu va mai optimiza pentru aceste browser-e aplicațiile din suita Microsoft 365. Din 17 august 2021, serviciile online din componența Microsoft 365, adică Office 365, OneDrive, Outlook etc. nu vor mai fi optimizate pentru Internet Explorer 11 sau Edge. Probabil că încă vor funcționa (poate doar parțial) dacă sunt utilizatori încăpățânați ce nu vor să treacă pe Edge Chromium (sau Chrome).

După cu știți, de la începutul acestui an Microsoft promovează noul browser Edge Chromium (se poate descărca de aici), făcut pe engine de Chrome, ce vine cu optimizări de viteză și securitate și are avantajul posibilității de folosire a unui mod de compatibilitate, care să emuleze Internet Explorer 11 sau Edge. Eu îl folosesc deja în interiorul companiei le care lucrez și nu am nicio problemă de compatibilitate cu aplicațiile legacy ce au încă nevoie de IE 11/Edge.

Din 9 martie 2021 browser-ul Edge nu va mai primi update-uri de securitate (deși nu e sigur că dacă apare o vulnerabilitate critică cu exploit, Microsoft nu va oferi rapid un patch, așa cum a mai făcut-o în cazul Windows XP) și cu treaba asta ar trebui să se încheie era Internet Explorer, continuată din 2015 cu noul browser Edge (cu numele de cod Spartan). Și probabil că imediat după asta Internet Explorer 11 și Edge nu vor mai fi livrate în Windows, ceea ce va fi un lucru foarte bun.

În condițiile date, dacă încă mai folosiți Internet Explorer 11 sau Edge, puneți mâna și treceți pe un browser modern, mai bun. Aveți la dispoziție Firefox, Opera, Edge Chromium sau chiar Chrome (dacă vreți să vedeți cum un browser poate să vă lase sistemul fără resurse).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep