HomeFeaturedFocusApple își umflă mușchii și scoate Epic Games (creatorul Fortnite) din App...

Apple își umflă mușchii și scoate Epic Games (creatorul Fortnite) din App Store

După ce a scos Fortnite din App Store pe motiv că Epic Games a încălcat regulile de publicare a aplicațiilor, introducând un sistem propriu pentru cumpărături in-app, Apple a dezactivat conturile de developer ale Epic Games și a scos complet compania din App Store.
După ce a scos Fortnite din App Store pe motiv că Epic Games a încălcat regulile de publicare a aplicațiilor, introducând un sistem propriu pentru cumpărături in-app, Apple a dezactivat conturile de developer ale Epic Games și a scos complet compania din App Store.

După ce a mințit cu nerușinare în audierea în fața congresului SUA prin nimeni altul decât Tim Cook, cum că Apple tratează la fel toți dezvoltatorii și s-a dovedit că afirmațiile sunt departe de adevăr, Apple jonglând după cum are chef cu procentele reținute din vânzări, azi avem parte de o chestie inedită: Epic Games, creatorul Fortnite a fost exclus din App Store și toate conturile de developer deținute au fost șterse. Asta se întâmplă ca urmare a faptului că în popularul joc Fortnite Epic Games a introdus un sistem alternativ de cumpărături in-app, evitând sistemul Apple.

Imediat ce Apple a făcut treaba asta, Epic Games a deschis un proces împotriva americanilor, contestând decizia, pentru ca ulterior compania din Cupertino să anunțe că a scos de tot Epic Games din App Store (bine, până pe 28 august treaba asta nu este încă posibilă), dar că își doresc ca aceștia să își schimbe atitudinea și să respecte regulile … ”fluide” din App Store.

Deși pare complicată, povestea asta e simplă: Epic Games vrea să facă mai mulți bani și să nu mai ofere Apple procentele cerute. Pe de altă parte, Apple, pentru că oferă iOS/iPhone și App Store se crede îndreptățită să facă după cum îi taie capul și sub pretextul unor politici ”unitare” să își umfle mușchii ori de câte ori vreun developer nu joacă după cum doresc ei. Și unii și alții au dreptate, așa că sunt deja flame-uri pe marginea subiectului, cu susținători de ambele părți.

Până la finalizarea disputei în justiție o să dureze ceva și între timp Epic Games o să piardă o grămadă de bani – o dată pentru că nu mai are Fortnite în App Store și nu mai poate beneficia de noi instălări, pe de altă parte prin suspendarea contului de developer nici nu mai poate să încaseze bani de la actualii utilizatori. Da, rămâne Android și consolele, numai că de acolo vin bani mult mai puțini decât din App Store, așa că Epic Games nu e deloc într-o situație favorabilă. Iar utilizatorii de iOS care jucau Fortnite vor fi nevoiți să ia o pauză sau să găsească alte platforme unde să se poată juca – din cauza securității implementate în iOS nu există o variantă oficială de a instala Fornite din afara App Store. Și bănuiesc că nu se pune problema unui jailbreak doar pentru asta.

Pe de altă parte, în urma procesului s-ar putea ca americanii să arunce un ochi mai atent în ceea ce privește practicile Apple și chiar dacă e foarte puțin probabil, să vedem că și vor face ceva în direcția asta.

Rămâne de văzut.

via 9to5mac

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep