HomeFeaturedFocusSamsung Galaxy Note20 si Note20 Ultra prezentate oficial

Samsung Galaxy Note20 si Note20 Ultra prezentate oficial

Galaxy Note20 Ultra

Iată că a avut loc și evenimentul Unpacked al companiei coreene și avem în sfârșit imaginea completă și oficială a lui Samsung Galaxy Note20 și a lui Note20 Ultra. Două telefoane pe care toată suflarea pasionată de Androide, dar mai ales de stylus-uri le-a așteptat cu sufletul la gură. Două telefoane care încep să fie tot mai distanțate la nivel de configurație. Chestie care, cred eu, îi ajută pe cei de la Samsung să poziționeze modelele Ultra cât mai sus în segmentul premium.

Așa că o să începem și noi cu dispozitivul mai atractiv. Samsung Galaxy Note20 Ultra este vedeta evenimentului, fără îndoială. Are un display Dynamic AMOLED 2X de 6,9 inchi și rezoluție  1440p+, cu o rată de refresh de 120 Hz (la rezoluție fullHD+). Ecranul integrează cititorul de amprentă digitală și are un aspect 19,5:9. Este protejat cu Gorilla Glass Victus și are marginile laterale curbate. Este perforat de un orificiu central, pentru camera foto frontală.

De notat și că telefonul vine cu o certificare IP68.

La interior avem varianta cu Qualcomm Snapdragon 865+ sau varianta pentru Europa, cu Exynos 990. Suntem ușor văduviți aici, noi europenii. Memoria RAM este de 12 GB, iar capacitatea internă de stocare poate fi de 128 GB, 256 GB sau de 512 GB.

Pe spate Galaxy Note20 Ultra propune un sistem de trei camere foto, cu senzorul de 108 megapixeli pe post de vedetă. Acesta este ajutat de un telephoto de 12 megapixeli și de un senzor ultrawide tot de 12 megapixeli. Camera foto frontală, pomenită ceva mai devreme, este de 10 megapixeli.

Față de generația anterioară a crescut și acumulatorul. Are acum o capacitate de 4500 mAh și oferă suport pentru încărcarea rapidă de 25W. De asemenea, poate fi încărcat wireless cu 15W și poate încărca alte dispozitive cu 9W.

A crescut însă și prețul parcă. Samsung Galaxy Note20 Ultra pornește de la 1260 euro în sus. Cred că valorile corecte, mai ales pentru Europa, se vor mai așeza puțin. Oricum însă, este un preț mare.

Sistemul de operare este Android 10 cu OneUI 2.1 peste el. Are funcții speciale pentru S Pen. Suportă inclusiv un sistem de navigare doar din stylus, care nu presupune atingerea ecranului.

Poate și mai interesant, Note20 Ultra aduce o colaborare cu Microsoft pe partea de gaming. Telefonul va putea rula jocuri din serviciul xCloud, iar integrarea este făcută direct din sistemul de operare. Terminalul va fi inclus în septembrie în Xbox Game Pass Ultimate și va putea accesa peste 100 de titluri.

În lumina acestor caracteristici, Galaxy Note20, ediția standard, parcă nici nu mai este atât de interesant. Coboară destul de mult standardele. Ecranul este mai mic (6,7 inchi) și nu mai are marginile curbate. Este protejat cu Gorilla Glass 5, iar rata sa de refresh este de 60 Hz. Automat scade și acumulatorul, acum la 4300 mAh.

Memoria RAM coboară și ea la 8 GB, iar sistemul de camere de pe spate este acum de forma 12 MP + 64 MP + 12 MP. Prețurile pentru Note20 scad și ele și pornesc de la 950 euro.

Ambele telefoane vor fi livrate începând cu 21 august. Însă sunt disponibile deja la precomandă, iar Ultra vine cu ceva promoții interesante.

via Samsung   

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep