HomeFeaturedFocusApple lanseaza Apple Watch Series 6 cu suport SpO2 si varianta mai...

Apple lanseaza Apple Watch Series 6 cu suport SpO2 si varianta mai ieftina, SE ce poate deveni smart watch for kids

Apple a lansat Apple Watch Series 6 cu suport SpO2 și varianta SE plus un abonament de fitness.
Apple a lansat Apple Watch Series 6 și varianta SE, cu suport SpO2 si un abonament de fitness.

În seara asta am asistat la unul dintre cele mai plictisitoare evenimente de lansare de până acum, unde Apple a prezentat noua generație de ceasuri smart Apple Watch Series 6 și noua generație iPad 8, Air și Pro. Apple Watch Series 6 e centrat pe tot ceea ce înseamnă sănătate (în context COVID-19 era și de așteptat) și nu vine cu prea multe elemente de noutate, dincolo de suportul pentru măsurarea nivelului de oxigen din sânge (SpO2), funcție pe care Samsung Watch sau Huawei Watch GT2e o au de multă vreme.

Apple Watch Series 6 măsoară nivelul de oxigen din sânge folosind un senzor cu infraroșu și poate face asta în mai puțin de 15 secunde (cam tot atâtea e nevoie și pe Huawei Watch GT2e), fiind capabil să facă asta și în timpul somnului.

Noul ceas smart este construit în jurul sistemului S6 (bazat pe A13 Bionic), cu un display ceva mai bun (strălucirea are un nivel mai ridicat) și o nouă generație a senzorului pentru măsurarea altitudinii. Dincolo de astea, nu mai apare nimic nou în ceea ce privește hardware-ul, dar avem îmbunătățiri în altă parte.

Prima dată, discutăm de o grămadă de fețe noi pentru ceas, posibile odată cu următoarea versiune WatchOS ce va veni mâine.

O colecție amplă de fețe noi pentru Apple Watch Series 6 și mai multe opțiuni pentru curele.

Pentru că Apple trebuie să scoată bani din accesorii, ne propune o gamă extinsă de brățări – inclusiv Solo Loop care nu are niciun fel de cataramă, e doar o simplă bucată de silicon. Ar trebui să fie durabilă și rezistentă la apă, disponibilă în șapte variante de culoare.

Prețul este același: varianta Apple Watch Series 6 cu GPS începe la 399 USD, cea cu GPS+Cellular vine la 499 USD, ajungând în magazine din 18 septembrie.

Doar că avem o noutate: așa cum iPhone SE 2020 a fost un produs ce s-a vândut foare bine, alături de Apple Watch Series 6 discutăm de un model mai ieftin – adică Apple Watch SE, care va avea un preț de doar 279 USD. Evident că este construit pe generația S5 (adică are specificațiile lui Apple Watch Series 5), fără suport pentru detecția nivelului de oxigen, dar cu alerte pentru căzături, monitorizarea somnului.

Fețe personalizate pentru Apple Watch Series 6.

Pentru Apple Watch SE, prețul de pornire este de 279USD pentru varianta cu GPS, cea care are GPS+Cellular este 329USD.

Alături de lansarea generației nouă de ceasuri Apple discutăm și de două noi servicii: Family Setură și Fitness+.

Kids smartwatch din Apple Watch

Poate că cea mai interesantă mențiune din lansarea de azi este Family Plan, opțiunea prin care se poate lega un Apple Watch (SE recomandabil) ca un ceas adițional în aplicația de pe iPhone, fiind posibil ca acesta să funcționeze independent – este exact opțiunea de care aveau nevoie părinții să poată da ceasuri smart copiilor, fără să își mai facă griji legate de telefon.

Pentru mine aspectul acesta este esențial, pentru că în acest moment ceasuri smart pentru copii, de calitate bună, nu mai există. E plină piața de chinezării dubioase, fără funcții ok și fără modalități de control. Cu un Apple Watch SE și Family Plan, situația se schimbă complet – în bine.

Cu Family Plan, un Apple Watch SE poate deveni un ceas smart pentru copii.

Și pentru că vrea să vină în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, cei interesați vor putea obține planuri de finanțare direct de la Apple.

Doar că nu în România …

Al doilea serviciu, de 9.95 USD/lună, oferă posesorilor de Apple Watch Series 6 opțiunea de a accesa servicii de antrenament direct de pe ceas și pe ecranul smartphone-ului. Cu tot cu sugestii și muzică asociată (dacă e cazul). E și o promoție pentru pasionați: 79.99 USD/an, de îndată ce o să apară.

Și să nu uit: de acum există și Apple Watch Series 6 pe roșu. Nu arată deloc rău:

Din acest an există și Apple Watch pe roșu, care arată chiar foarte bine.

Cam asta e totul. Site-ul Apple tocmai ce a fost actualizat cu detaliile despre noile produse.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep