HomeFeaturedFocusCateva impresii despre Samsung Galaxy S20

Cateva impresii despre Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

L-am așteptat cu interes la teste și l-am folosit un timp ceva mai îndelungat. Acum pot să vin cu câteva impresii despre Samsung Galaxy S20, cel mai mic din familia de flagship-uri a producătorului coreean. Cel mai mic dar și cel mai ieftin. Prețul a mers chiar mai jos pentru că am primit la teste versiunea LTE. Vine cu doar 8 GB de RAM (în comparație cu 12 GB cât are varianta 5G). Lucru care, în mod normal, mai trage puțin prețul în jos.

Așa cum spuneam, am vrut foarte mult să îl văd, să interacționez cu el. Folosesc în mod permanent un Galaxy S20+ 5G, primit de la Vodafone pentru fidelizare. Am evitat modelul Ultra, pe care îl aveam deja la teste când au început discuțiile cu operatorul, pentru că mi s-a părut prea mare. Și am mers către varianta S20+. Aș fi vrut să văd și un S20 standard, dar am preferat totuși varianta de mijloc. Care venea și cu un acumulator mai mare, la pachet cu ecranul mai mare.

Însă la momentul respectiv S20 a rămas o curiozitate nesatisfăcută. Într-o lume a ecranelor mari, de 6,5 – 6,7 inchi, un telefon cu display mai mic se distinge repede. Poate fi considerat un compact, un telefon mai ușor de ținut în mână. Lucru care poate fi un avantaj în favoarea lui. Alte diferențe decât cele evidențiate mai sus (dimensiunea și capacitatea acumulatorului) nu există. Și dacă specificațiile sunt la locul lor, și performanțele sunt la înălțime.

În plus, seria Galaxy S20 de la Samsung nu este tocmai ieftină, așa că orice element care coboară din preț se transformă în beneficiu pentru utilizator.

Dar haideți mai bine să le luăm puțin în ordine și să punctăm câteva aspecte importante. Și o să începem cu configurația acestui dispozitiv.

Specificații tehnice Samsung Galaxy S20

Așadar, lista cu specificații tehnice pentru S20:

  • Ecran: Dynamic AMOLED 2X
  • Diagonală: 6,2 inchi
  • Rezoluție: 3200 x 1440 pixeli, QHD+
  • Aspect: 20:9
  • Densitate: 563 ppi
  • Rata de refresh: 120 Hz
  • Protecție: Gorilla Glass 6
  • Altele: HDR10+, always on
  • Chipset: Exynos 990
  • Procesor: octa-core (2 x 2,73 GHz Mongoose M5 + 2 x 2,50 GHz Cortex-A76 + 4 x 2,0 GHz Cortex-A55)
  • GPU: Mali-G77 MP11
  • Memorie RAM: 8 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Slot microSD: da, hibrid
  • Sistem de operare: Android 10
  • Interfață: OneUI 2.5
  • Cameră foto principală: 12 MP (f/1.8, 26mm wide, 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS) + 64 MP (f/2.0, 29mm telephoto, 1/1.72″, 0.8µm, PDAF, OIS, 1.1x optical zoom, 3x hybrid zoom) + 12 MP (f/2.2, 13mm ultrawide, 1.4µm, Super Steady video)
  • Cameră foto frontală: 10 MP (f/2.2, 26mm wide, 1/3.2″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF)
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 4000 mAh
  • Încărcare rapidă: 25W
  • Încărcare wireless: 15W
  • Reverse wireless charging: 4,5W
  • Cititor de amprentă: da, sub display
  • Altele: IP68, Samsung DeX, Samsung Wireless DeX (desktop experience support), ANT+, Bixby, NFC, USB 3.2 Type-C
  • Dual-SIM: da, slot hibrid
  • Dimensiuni: 151,7 x 69,1 x 7,9 mm
  • Greutate: 163 g
  • Construcție: față sticlă, spate sticlă (Gorilla Glass 6), ramă de aluminiu
  • Culori: Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink, Cloud White, Aura Red

Vedem o configurație de adevărat flagship, căreia nu prea i se pot aduce reproșuri

Performanțe

O configurație care livrează rezultate pe măsură. Capturile de ecran de mai jos, cu scorul din AnTuTu Benchmark, cred că nu lasă loc de semne de întrebare.

Și performanțele reale, din timpul utilizării cotidiene, sunt pe măsură. Nu există probleme de rulare nici cu cele mai pretentioase aplicații. Mă refer aici la Fortnite și PUBG Mobile, la a căror testare am primit un ajutor binevenit din partea fiului meu.

Nu s-a încins, nu s-a blocat și mai ales nu s-a sacadat deloc în timpul jocurilor.

Preț

În mod normal, atunci când treci peste o listă cu specificații tehnice și vezi și performanțele pe care aceasta le poate genera, se ridică în mod automat întrebarea legată de preț. Cât costă un astfel de dispozitiv.

Ei bine, așa cum spuneam, ieftin nu este. Pentru că vorbim totuși despre un vârf de gamă veritabil. Samsung Galaxy S20 are un preț de vânzare de 3.599 lei pe eMAG.ro.

Este un preț mare? Cu siguranță da! Este totuși un preț bun pentru un flagship de acest nivel? Pentru un telefon care scoate peste 500.000 de puncte în AnTuTu Benchmark? Din nou da! Oricum, această apreciere și mai apoi decizia finală, aparțin fiecăruia dintre voi.

Construcție

Statutul de vârf de gamă se distinge cu ușurință și la nivel de construcție. Un ecran cu margini foarte subțiri. Evident, cele laterale sunt de tip Edge. Orificiul pentru camera foto frontală este și el foarte discret. Sticla de pe spate este un element de eleganță în plus, iar rama care îmbină cele două suprafețe face o trecere lină, care nici nu se simte la mână.

Detaliile sunt foarte atent lucrate, totul este uniform, culorile sunt și ele inspirat alese. Eu unul nu am ce să-i reproșez aici. Desigur, aprecierea aspectului fizic al unui telefon este o chestiune subiectivă.

Ecran

Cred că și ecranul se poate transforma în argument în favoarea acestui telefon. Vorbim despre un AMOLED și vorbim despre Samsung, producător de tradiție de ecrane. Așa că prea multe nu mai sunt de adăugat. Luminozitatea este bună chiar și în condiții de lumină naturală puternică, vizibilitatea este posibilă și atunci când nu privim ecranul tocmai frontal, iar culorile sunt bine redate, fără a fi accentuate în mod exagerat.

În mod clar o bilă albă pentru telefon.

Camera

La fel ca și sistemul de camere foto de pe spatele telefonului.

Prea multe nu sunt aici de spus. Vorbim despre un smartphone care este în top 20 DxOMark. Și asta spune multe. Așa că cel mai bine las câteva imagini să vorbească. Am avut telefonul cu mine la o tură în jurul lacului Sf. Ana, din județul Harghita. Un loc care chiar merită vizitat, mai ales în timpul săptămânii, atunci când sunt mai puțini vizitatori.

Fotografiile la dimensiuni mai mari pot fi găsite pe pagina de Facebook MOBzine Romania, în cadrul unul album evidențiat separat.

Autonomie

Dacă ar fi să îi reproșez ceva lui Samsung Galaxy S20, atunci acest lucru ar fi autonomia. Capturile de ecran din testul de baterie din PCMark sunt grăitoare.

Probabil că eram încă vrăjit de impresia bună făcută de acumulatorul de pe Moto G 5G Plus. Poate că m-am uitat prea sus, însă mă așteptam la rezultate măcar la nivelul lui Samsung Galaxy A21s, un telefon totuși dintr-un segment de preț mult mai jos.

Sunt tentat totuși să cred că a fost o situație accidentală cu unitatea testată de noi. Pentru că nu am aceeași problemă la Samsung Galaxy S20+ 5G-ul pe care l-am folosit în paralel și a cărui autonomie este peste așteptări. Ating frecvent bariera de două zile de utilizare între încărcări, ceea ce este mai mult decât suficient din punctul meu de vedere.

Sistem de operare

Într-o perioadă în care sistemul de operare devine tot mai problematic pentru unii producători, trebuie făcută și această paranteză. Samsung Galaxy S20 are Android 10 cu interfața One UI 2.5 peste el. Dincolo de particularitățile acestei interfețe, cu care eu eram deja obișnuit, trebuie menționat faptul că producătorul coreean a promis doi ani de update-uri majore pentru sistemul de operare și update-uri lunare de securitate pentru mai multe telefoane, printre care și modelul nostru. Este un argument solid în favoarea sa, din moment ce alte companii (și vorbim de nume cunoscute) nu le oferă utilizatorilor aceste beneficii.

Concluzie

Mic și puternic, așa i-aș spune eu foarte pe scurt. Dar nu tocmai ieftin. Mi-e greu să fac recomandări pe segmentul de preț care include valoarea de 3600 lei. Ar fi multe aspecte subiective, care țin de fiecare utilizator, de analizat. Așa că o să mă rezum să spun doar că Samsung Galaxy S20 este genul de telefon care îți oferă o siguranță pe care nu o găsești tot timpul. Știi că te poți baza pe el, fie că vorbim de performanțe, fie că ne referim la camerele foto. Iar pentru partea cu autonomia, un acumulator extern nu strică nicicând.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep