HomeFeaturedFocusHuawei Mate 40 Pro si Mate 40 Pro+ prezentate oficial

Huawei Mate 40 Pro si Mate 40 Pro+ prezentate oficial

Huawei Mate 40 Pro

Vârfurile de gamă ale producătorului chinez de smartphone își fac apariția oficială. Huawei Mate 40 Pro și Mate 40 Pro+ au fost prezentate în cadrul unui eveniment mult așteptat. Și această așteptare se pare că a meritat. Compania chineză își continuă focusul pe zona de fotografie și este de așteptat să cucerească destul de repede topurile de specialitate. De altfel, la cum au început deja să apară review-urile când nici nu s-a terminat evenimentul, nu m-aș mira să vedem telefonul în DxOMark mâine, poimâine.

Ambele telefoane sunt construite în jurul noului chipset proprietar Huawei, modelul Kirin 9000, fabricat pe tehnologie 5nm. Are un procesor octa-core până la 3,13 GHz (Cortex-A77) și oferă suport pentru conectivitatea 5G (modem integrat). Procesorul grafic este un Mali-G78 cu 24 de nuclee. De asemenea, noul chipset oferă suport pentru WiFi 6+.

Huawei Mate 40 Pro are o memorie RAM de 8 GB și o capacitate internă de stocare de 256 GB. Aceasta din urmă poate fi estinsă prin card Nano Memory, cu prețul sacrificării unui slot SIM.

În ceea ce privește sistemul principal de camere foto, de la care există atâtea așteptări, este format dintr-un senzor principal de 50 megapixeli, ajutat de un ultrawide de 20 megapixeli și de un senzor telephoto de tip periscop de 12 megapixeli, capabil de zoom optic 5x. Există și un al patrulea senzor, de tip 3D ToF.

În partea din față avem un sistem dual-camera (integrat într-un orificiu de tip pill), compus dintr-un senzor de 13 meagpixeli și unul de tip 3D ToF. Ecranul este un OLED de 6,76 inchi, cu rezoluția de 2772 x 1344 pixeli (QHD+), cu aspect 18,5:9. Integrează și cititorul de amprentă digitală și are marginile laterale curbate și cele inferioară și superioară foarte discrete. Are o rată de refresh de 90 Hz și oferă suport petru HDR10+.

Un acumulator cu capacitatea de 4400 mAh și suport pentru încărcarea rapidă de 66W completează lista cu specificații tehnice pentru Huawei Mate 40 Pro. Există și încărcare wireless (50W). Sistemul de operare este Android 10, fără serviciile Google, așa cum era de așteptat. Prețul de vânzare pentru Europa este de 1200 EUR. Vine în versiunile de culoare Mystic Silver, White, Black, Green, Yellow.

Mate 40 Pro+ pe de altă parte, ridică puțin miza. Este aproape identic cu fratele său. Vine cu o memorie RAM de 12 GB, la aceeași capacitate internă de stocare. În partea din față avem același sistem foto, dar pe spate lucrurile se schimbă destul de tare. Senzorul principal de 50 de megapixeli este ajutat de același ultrawide de 20 de megapixeli. Urmează cel de 12 megapixeli de tip telephoto, capabil de zoom optic 3x, dar și un al doilea telephoto, de 8 megapixeli, de tip periscop, cu zoom optic 10x. Există și al cincelea senzor, de tip 3D ToF.

Prețul pentru Huawei Mate 40 Pro+ încă nu este cunoscut. Telefonul este construit din ceramică și vine doar în versiunile de culoare albă sau neagră. De menționat că ambele terminale au certificare IP68.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep