HomeFeaturedFocusiPhone 12 abia prinde TOP 10 in topul DxOMark

iPhone 12 abia prinde TOP 10 in topul DxOMark

DxOMark a testat și camera lui iPhone 12, acesta prinde la limită TOP 10, dar își face treaba foarte bine.
DxOMark a testat și camera lui iPhone 12, acesta prinde la limită TOP 10, dar își face treaba foarte bine.

Dacă sunteți tentați de seria iPhone 12 dar nu aveți buget pentru modelele high end Pro, atunci trebuie să știți că pe partea de fotografie, modelele iPhone 12 fac o treabă bunicică, chiar dacă în teste abia prind TOP 10. Ideea este că dacă vă interesează în primul rând partea foto, diferențele sunt semnificative, atât între modelele Pro și cele simple, cât și între acestea și alte smartphone-uri Android.

Pentru că are doar două camere foto, de 12MP și fără suport pentru zoom sau 3D, rezultatele în pozele cu bokeh sau cele în care vreți zoom, nu sunt la fel de bune ca ale seriei P40 de la Huawei sau chiar iPhone 12 Pro. Însă, dată fiind exact lipsa acestor elemente hardware, capabilitățile foto ale iPhone 12 sunt foarte bune, semn că Apple s-a preocupat să optimizeze software-ul care să dea rezultate mulțumitoare.

Cea mai importantă caracteristică a seriei iPhone 12 este focalizarea rapidă și bună, rezultatele au însă destul de mult zgomot fundal. Același lucru este prezent și pe partea de înregistrare video, dar aici treaba e simplă: ia locul al treilea după iPhone 12 Pro și Pro Max.

Ca să vă faceți o idee, doar analiza foto pentru iPhone 12 oferă 122 de puncte în testul DxOMark pentru iPhone 12, în timp ce primul clasat, adică Huawei Mate 40 Pro are 140 de puncte în același test. Iar iPhone 12 Pro Max, clasat pe al treilea loc, are 138 de puncte în același test.

În aceste condiții, gândiți-vă bine dacă chiar vreți modelul iPhone 12 simplu. Plusurile sunt focalizare rapidă, expunere bună, culori bune în interior, detalii bune afară, pielea este redată corect plus o stabilizare ok.

Minusurile sunt legate de dynamic range, balansul pe alb în pozele de afară, mult zgomot de fundal pe poze, mai ales pe cele de noapte, culorile nu sunt cele mai reușite.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep