HomeFeaturedFocusAmazon ofera instante AWS cu Mac M1, costa cat nu face

Amazon ofera instante AWS cu Mac M1, costa cat nu face

Amazon a anunțat că oferă instanțe AWS cloud cu Mac M1, costurile sunt interesante pentru folosirea ocazională.
Amazon a anunțat că oferă instanțe AWS cloud cu Mac M1, costurile sunt interesante pentru folosirea ocazională.

Amazon a anunțat că oferă celor interesați instanțe de cloud AWS cu Mac M1 bare metal, singura problemă este că dacă chiar aveți nevoie de așa ceva intensiv, mai bine cumpărați-vă un Mac Mini decât să apelați la serviciile cloud Amazon. La evenimentul AWS re:Invent, Amazon a anunțat că o oferă instanțe EC2 (Elastic Compute Cloud) pentru cei ce doresc să ruleze aplicații macOS, în speță cele optimizate pentru macOS Big Sur ARM. Se pot porni sisteme MacBook Pro, MacBook Air și Mac Mini și treaba asta s-ar putea să fie o chestie extrem de utilă pentru Apple, pentru că dezvoltatorii vor putea să testeze aplicațiile și diverse scenarii de lucru și fără să aibă propriile platforme hardware.

”Instanțele EC2 Mac cu Apple Silicon M1 sunt în lucru și vor putea fi folosite în 2021” spune Amazon. În prezent sunt funcționale cele cu platformă Intel iar cele cu M1 vor veni în 2021.

Însă, e o mică chestie: cei ce vor să folosească aceste instanțe mai mult de 34 zile pe an, ar face mai bine să își cumpere propriul hardware pentru că deja vor plăti mai mult decât face. Conform noilor prețuri AWS, instanța EC2 pentru Mac Mini (cu Intel pentru moment) costă 25.99 USD pe zi, 1 USD pe oră sau 9490 USD pe an. Presupunând că și pentru varianta M1 va fi cam același preț, pe site-ul Apple, un Mac Mini cu 512 SSD și 8 GB RAM este 899 USD. Faceți calculul să vedeți că e mai rentabil să îți cumperi propriul Mac Mini decât să folosești timp îndelungat serviciile AWS.

Numai că ecuația nu e atât de simplă: cei ce vor să testeze Apple Silicon cu macOS Big Sur nu vor folosi sistemul 24 ore/zi, așa că ideea de a da puțin peste 1 USD pe oră e mai mult decât atractivă atunci când ai de testat o aplicație. Și cum este cam penurie de sisteme cu Apple Silicon, ideea Amazon e chiar foarte bună și în final va ajuta enorm Apple în direcția dezlipirii de platforma Intel.

via Amazon

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep