HomeFeaturedFocusQualcomm a prezentat oficial Snapdragon 888

Qualcomm a prezentat oficial Snapdragon 888

Snapdragon 888

Snapdragon 888 este chipset-ul de top al companiei, care va echipa majoritatea vârfurilor de gamă de la marii producători de smartphone. Până acum s-a tot vorbit de Snapdragon 875, pentru a duce mai departe numerotarea impusă de compania producătoare. Însă se pare că s-a ales o variantă ceva mai puțin logică.

Însă o variantă care vrea să arate că saltul/progresul este mai însemnat decât ceea ce au reprezentat trecerile anterioare de la o generație la alta. De altfel, chiar compania producătoare a ținut să precizeze că la nivel de performanțe grafice, avem de-a face cu cea mai mare diferență pozitivă de performanțe între două generații consecutive de Snapdragon 8xx.

Noul GPU Ardeno cu care este echipat Snapdragon 888 va permite rularea jocurilor în 144 Hz. Poate și mai spectaculos, va avea drivere care vor putea primi update ulterior. Asta chiar că reprezintă o chestie faină, dacă va fi și folosită așa cum trebuie în interesul utilizatorului.

Marii producători s-au grăbit să anunțe că modelele lor de top vor fi echipate cu noul chipset. Xiaomi Mi 11 se pare că vrea să fie primul smartphone care se va putea lăuda cu noul chipset. Însă Vivo, Oppo, Asus sau BlackShark au fost și ele menționate la evenimentul Qualcomm. Sau au dat comunicate de presă pe marginea acestui subiect.

Poate cea mai interesantă informație din această sferă este legată de un viitor telefon Motorola Moto G care va fi echipat cu Snapdragon 888. Ar fi interesant, dar în același timp ar avea și destul de multă logică din partea Motorola. Edge sau Edge+ au fost vârfuri de gamă, dar ele s-au poziționat și ca telefoane exclusiviste, cu preț destul de ridicat. Seria Moto G pe de altă parte, este cea care oferă raportul preț/specificații cel mai bun. Așa că aici un vârf de gamă va performa mult mai eficient.

Încă nu au fost oferite detalii despre procesorul și nucleele noului chipset. Dar cred că vor ieși la iveală cât de curând. Deocamdată, mai multe detalii tehnice găsiți în link-ul sursă.

via Qualcomm

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep