HomeFeaturedFocusCum aduceti cinematograful la voi acasa: folositi Filmmaker pe LG OLED CX

Cum aduceti cinematograful la voi acasa: folositi Filmmaker pe LG OLED CX

LG_filmmaker
Două setări: Filmmaker și AI Sound pe care trebuie să le actvați imediat pentru a vă îmbunătăți experiența de vizionare pe un LG OLED CX.

Zilele acestea am avut ocazia să mă joc din nou cu un televizor smart din seria LG OLED CX (pentru care v-am și făcut o recomandare când a fost la reducere de black friday) și am descoperit o funcție care extinde experiența de vizionare a filmelor: filmmaker, pe care vă sfătuiesc să o încercați. De ce? Pentru că o să vedeți filmele cu … altă culoare, nu zic cu alți ochi.

Seria de televizoare smart OLED LG din 2020 a continuat să pună accentul pe îmbunătățirea calității imaginilor afișate și în general în ceea ce înseamnă o mai bună experiență de vizionare, incluzând aici și sunetul, despre care nu veți vedea cât de important este decât după ce veți experimenta ceva mai bun. Pentru mine a fost o surpriză plăcută să văd cât de bine se aude sunetul direct de pe LG OLED CX48 în sufragerie și ce mare diferență de calitate există, în comparație cu vechiul meu model LG din 2011.

Doar că asta e nu e tot: te obișnuiești ușor cu o calitate mai bună a imaginilor, indiferent de sursa pe care o vei folosi: YouTube, Netflix, BluRay, Xbox/PS sau stream-uri redate prin rețea de pe un PC și cu toate astea vrei mai mult.

Să vă povestesc: în timp ce mă uitam la competiția de ski din weekend transmisă pe Eurosport 4K mi-am dat seama că aș vrea să am niște culori mai intense, așa că am intrat în meniul Settings, Picture și de acolo am ales funcția Vivid – LG oferă mai multe moduri predefinite pentru calitatea imaginii, incluzând aici și luminozitatea și intensitatea culorilor. Probabil că cei mai mulți utlizatori vor merge pe varianta standard, care nu e nici prea întunecată nici prea deschisă – e un fel de mod all around, suficient de bun și pentru a ne uita la știri, la sport sau la filme.

DSC_5359

Și am lăsat setarea așa și spre seară când am vrut să vizionăm în familie clasicul Casablanca, ceva nu era cum trebuie. Era seară, aveam luminile stinse și modul Standard pentru Picture Mode era mult prea strălucitor. În momentul acela mi-am adus aminte că printre setările ce pot fi aplicate automat imaginilor există două moduri predefinite care sunt dedicate special vizionării de filme: Cinema și Filmmaker.

Filmmaker: vizionează așa cum se vede la cinematograf

Ambele moduri ajustează automat imaginea pentru vizionare în cameră întunecată, așa că ar fi bine să le folosiți doar dacă vă uitați la film seara, fără multă lumină ambientală. Chiar și LG spune că activarea Filmmaker induce o tentă mai închisă a imaginii, vizibilă instant dacă treceți de la Vivid sau Standard.

Însă … după ce trec câteva secunde și ochiul se acomodează cu noile setări o să începi să vezi diferențele – o analogie pe care aș putea să o fac este situația în care pe smartphone-urile moderne (sau pe Windows/macOS) e activată funcția de filtrare a luminii albastre: inițial nu îți place, ulterior îți dai seama că e mai odihnitor să folosești așa telefonul pe întuneric.

DSC_5356

Așa și la această funcție de pe LG OLED CX: procesorul reglează automat imaginea, oprind fluidizarea mișcării pentru efectul imagine animată completă. Și este posibil să vezi filmele cu intenția creativă și experiența cinematografică nealterate. Chestie care e foarte adevărată în cazul unui film clasic cum este Casablanca.

Ca fapt divers, uitați și ce părere are Christopher Nolan despre Filmmaker.

În principiu modul Filmmaker poate fi setat să se activeze automat, ca să nu trebuiască să faceți această setare de fiecare dată când vreți să vă uitați la un film. Mergeți în Settings, Picture și apoi Additional Settings. Activați FILMMAKER MODE Auto change.

DSC_5369

Și sunet: DolbyAtmos

După ce am îmbunătățit imaginea m-am gândit să verific și ce opțiuni suplimentare există pentru sunet. Știam că LG a inclus suportul Dolby Atmos pe seriila LG OLED CX, funcție ce ar trebui să asigure o experiență sonoră captivantă, pentru a te bucura la maximum de orice tip de conținut. În principiu DolbyAtmos ar fi trebuit să fie activ implicit – in Settings, alegeți Sound și bifați Dolby Atmos dacă nu e activ.

DSC_5364

În cazul filmului Casablanca, nu aveam prea mult de câștigat prin activarea acestei opțiuni, dar am zis să o am că nu se știe. O îmbunătățire semnificativă s-a simțit după ce am pus Sound Mode Settings pe Cinema și neapărat Sound out pe Internal TV Speaker. Sunt setări pe care vi le recomand atunci când vă veți uita la filme.

Sau dacă vreți să personalizați și mai mult sunetul, pentru Sound Mode alegeți AI Sound Pro. Aici se va activa AI-ul pus de LG pentru îmbunătățirea sunetului.

DSC_5366

Aveți grijă să activați și OLED Surround. Iar extra, la Additional Settings alegeți Stand (dacă aveți televizorul pus pe mobilă) respectiv Wall-mounted dacă e agățat de perete.

DSC_5368

Și acum dați drumul la film.

Vizionare plăcută.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep