HomeFeaturedFocusHuawei Nova 8 si Nova 8 Pro anuntate oficial

Huawei Nova 8 si Nova 8 Pro anuntate oficial

Huawei Nova 8

Compania chineză s-a ținut de promisiune și a prezentat oficial Huawei Nova 8 și Nova 8 Pro. Două terminale care, deși sunt dedicate pieței din țara natală, au reușit la generațiile anterioare să ajungă chiar și în Europa. Așa că merită câteva clipe din atenția noastră. Cu atât mai mult cu cât arată foarte elegant, au specificații de-a dreptul atractive, iar prețul pare să fie destul de avantajos. Așa că haideți să trecem pe scurt în revistă detaliile pe care le cunoaștem.

Huawei Nova 8 Pro

O să încep cu telefonul mai atractiv din serie, modelul Pro. Este echipat cu un ecran OLED de 6,72 inchi și rezoluție fullHD+. Are o rată de refresh de 120 Hz și marginile laterale curbate, pentru un aspect elegant. Tot aici se poate menționa și prezența cititorului de amprentă digitală integrat sub display. În partea de sus ecranul are un decupaj în formă de pill, pentru un sistem foto frontal dual camera destul de interesant. Un senzor principal de 16 megapixeli este ajutat de un ultrawide de 32 megapixeli. Așa că amatorii de selfie-uri au motive de încântare.

La interior, Huawei Nova 8 Pro se bazează pe o combinație de chipset proprietar Kirin 985 cu o memorie RAM de 8 GB. La nivel de capacitate internă de stocare se disting două variante, una cu 128 GB și una cu memorie internă de 256 GB. Toate ținute în viață de un acumulator cu capacitate de 4000 mAh care oferă suport pentru încărcarea ultra-rapidă de 66W.

Pe partea din spate se găsește un sistem foto de patru camere, dispus interesant intr-o formă ovală, cu un senzor foarte mare ca dimensiune. Senzorul principal de 64 de megapixeli este ajutat de un ultrawide de 8 megapixeli și de două camere de câte 2 megapixeli fiecare. Una dedicată macro și un senzor de adâncime.

Sistemul de operare este un Android 10 (open source) cu interfața EMUI 11 peste el. La bord găsim Huawei Mobile Services. Ne-am obișnuit deja cu lipsa serviciilor Google.

Prețurile de vânzare (valabile deocamdată pentru China) pentru Huawei Nova 8 Pro sunt de aproximativ 610, respectiv 670 dolari, în funcție de capacitatea internă de stocare. Terminalul va putea fi cumpărat începând cu 30 decembrie.

Huawei Nova 8

Fratele ceva mai simplu, versiunea standard, moștenește o mare parte din trăsăturile variantei Pro. Se bazează pe același nucleu hardware (chipset plus variante de memorie) și aceeași versiune a sistemului de operare. Mai mult, păstrează intact și sistemul foto de pe spatele telefonului.

Cum era însă de așteptat, Huawei Nova 8 vine cu un display (tot OLED) ceva mai mic, de 6,57 inchi. Scade rata de refresh la doar 90 Hz, însă se păstrează marginile laterale curbate și cititorul de amprentă digitală integrat sun ecran. Orificiul frontal este acum circular și găzduiește o singură cameră foto, cu rezoluție de 32 megapixeli.

Cum era de așteptat, scade puțin și capacitatea acumulatorului. Acesta are 3800 mAh, dar, din fericire, se păstrează încărcarea rapidă de 66W.

Prețurile de vânzare pentru Huawei Nova 8 sunt de aproximativ 500, respectiv 560 dolari, în funcție ca cantitatea de memorie internă prezentă la bord. Data de disponibilitate este aceeași, 30 decembrie, pentru China.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep