Google aduce si in Romania platforma sa de gaming in cloud, Stadia

0
Paltforma de jocuri Google Stadia este disponibilă și în România.
Paltforma de jocuri Google Stadia este disponibilă și în România.

Google a anunțat în seara asta că platforma de jocuri online Stadia s-a extins către 8 noi țări iar România este una dintre ele. După cum știți, Stadia este un serviciu de tip cloud, accesibil  online la adresa stadia.google.com sau prin aplicația mobilă cu același nume, ce permite celor interesați să joace numeroase jocuri video, fără a avea nevoie de dispozitive puternice, capabile să ruleze aceste jocuri. 

Stadia poate fi folosit cu un laptop, tabletă, telefon sau chiar cu televizoare smart compatibile, oferind accesul (mai mult sau mai puțin gratuit) la o serie de jocuri optimizate pentru streaming. Este însă necesară existența unei conexiuni stabile la internet.

Stadia este disponibil oricărei persoane care are o adresă de Gmail, în două variante: gratuită și cu abonament. În cea gratuită, cei care se înregistrează pot juca jocuri precum Destiny 2 și Super Bomberman R Online. Toți utilizatorii noi de Stadia au acces gratuit pentru o lună la Stadia Pro, serviciul cu abonament oferit de platformă. Abonații Stadia Pro pot juca gratuit zeci de jocuri, precum Hitman 2, Dead by Daylight sau Orcs must Die! 3, iar în fiecare lună sunt adăugate noi jocuri disponibile abonaților Stadia Pro. Abonamentul Stadia Pro este de 45 lei/lună.

Orice utilizator cu un cont valid de GMAIL poate deveni abonat Stadia și are acces la magazinul Stadia, de unde poate achiziționa și juca titluri precum Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed: Walhalla, NBA 2k21. Star Wars Jedi: Fallen Order sau Watch Dogs: Legion.

Pentru a accesa serviciul Google Stadia trebuie să intrați pe stadia.google.com sau prin aplicația dedicată Android și să vă conectați cu un cont GMAIL. Stadia are nevoie de o conexiune de internet stabilă cu o viteză de cel puțin 10 Mbps/secundă ca să poată funcționa eficient.

Am vrut să văd dacă merge, de pe un Galaxy Note20 5G, folosind aplicația Stadia. Se pare că pentru moment platforma Google Stadia nu e disponibilă în România.

Notă: Accesul pentru utilizatorii din România la platforma Stadia se va deschide treptat, în primele 24 de ore de la lansare.

Mai încercăm și mâine.

UPDATE: azi am verificat din nou si Stadia merge sa fie activat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here