HomeFeaturedFocusMotorola Moto G 5G, performante si autonomie la pret foarte bun

Motorola Moto G 5G, performante si autonomie la pret foarte bun

Moto G 5G

Atunci când Motorola a anunțat oficial Moto G 5G, acesta mi s-a părut a fi o variantă ceva mai accesibilă (și implicit mai slabă) a lui Moto G 5G Plus, un telefon care mi-a lăsat o impresie foarte bună în momentul în care l-am testat. Un smartphone care îmbina aproape la perfecție suportul pentru noile rețele 5G, specificații și performanțe peste medie, o autonomie impresionantă și un preț foarte atractiv. Așa că nu este de mirare că am fost foarte curios să văd cu eficientizează această ecuație Motorola, cu noua apariție, G 5G standard. Vedeam specificații (și implicit performanțe) mai slabe, dar și un preț și mai accesibil.

Ca o scurtă paranteză, G 5G Plus este foarte greu de bătut la preț în perioada asta. Este subiectul unei promoții în Media Galaxy și Altex și are un preț de doar 1499 de lei. Repet, un preț foarte bun. Motorola a realizat foarte bine că nu are rost să arunce în această luptă un alt competitor, ar fi fost și greu de combătut prețul interesant al versiunii Plus.

Așa că pentru moment Moto G 5G poate fi găsit doar la Digi, în diferite combinații cu abonamentele oferite de operator. Are și un preț întreg, gândit parcă pentru a arăta că este o soluție și mai accesibilă. Un preț de 1199 lei, condiționat însă de încheierea unui abonament de telefonie. Însă este vorba despre versiunea cu memorie RAM de 4 GB și capacitate internă de stocare de 64 GB. Oricum, inteligentă mișcarea celor de la Motorola România de a avea canale de distribuție total diferite pentru cei doi frați.  

Mai fac o paranteză. Motorola România are de câteva zile și propriul magazin online în România, de unde se pot achiziționa majoritatea terminalelor companiei, direct de la producător, cum s-ar spune. Acolo unde există exclusivități, ca în cazul Moto G 5G, magazinul oficial te trimite la partenerul respectiv.

Revenind cumva la comparația dintre cei doi frați, se pare că avem parte de multe surprize și că diferențele nu sunt nici pe departe așa cum le vedeam. Avem pare de o comparație interesantă în cepe ce urmează. Ocazie cu care avem plăcerea să tranșăm și disputa (la fel de fratricidă) dintre Snapdragon 765 și Snapdragon 750, chipset-urile mid-range cu suport 5G de la Qualcomm care echipează modelele Moto G 5G Plus și respectiv Moto G 5G.

Specificatii tehnice complete Moto G 5G

Însă până la a trece la această analiză ceva mai amănunțită, haideți să vedem împreună configurația lui Moto G 5G. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru acest smartphone:

  • Ecran: LTPS IPS LCD
  • Diagonală: 6,7 inchi
  • Rezoluție: 2400 x 1080 pixeli
  • Aspect: 20:9
  • Densitate: 393 ppi
  • Altele: HDR 10
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 750
  • Procesor: octa-core (2 x 2,2 GHz Kryo 570 + 6 x 1,8 GHz Kryo 570)
  • GPU: Adreno 619
  • Sistem de operare: Android 10
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Capacitate internă de stocare: 64 GB
  • Slot microSD: da, de tip hibrid
  • Sistem foto spate: trei camere (48 MP, f/1.7, 26mm wide, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 118˚ ultrawide, 1.12µm + 2 MP, f/2.4, macro, AF)
  • Camera foto frontală: 16 MP, f/2.2, wide, 1.0µm
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 5000 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 20W
  • Cititor de amprentă digitală: da, pe spate
  • Altele: USB Type-C, NFC, Radio FM, jack de 3,5 mm, husă de silicon transparent inclusă în pachetul standard
  • Dual-SIM: da, hibrid
  • Dimensiuni: 166,1 x 76,1 x 9,9 mm
  • Greutate: 212 g
  • Culori: Volcanic Gray, Frosted Silver

Vedem câteva diferențe interesante față de versiunea Plus. Deși avem același display ca diagonală, Moto G 5G alege un aspect 20:9, prin comparație cu cel alungit al lui Plus. Mie îmi place mai mult varianta alungită. Avem apoi o singură cameră foto frontală. Dispare al doilea senzor, ultrawide-ul de 8 megapixeli.

Și de pe spate se pierde o cameră foto, senzorul de adâncime de 2 megapixeli. Iar camera macro scade de la 5 megapixeli la 2. Mai este și diferența de chipset evidențiată mai sus. Noi am testat varianta cu memorie RAM de 4 GB (de culoare Volcanic Gray). La Plus aveam 6 GB de RAM.

Acumulatorul pare să fie același, 5000 mAh cu încărcare rapidă de 20W.

Performanțe

Și cum chestiunea prețurilor celor două telefoane am lămurit-o deja, rămâne întrebarea legată de performanțele pe care le generează o astfel de configurație. Și aici am mers mai departe cu comparația dintre cei doi frați. Iar surprizele nu au întârziat să apară.

Aveți mai jos o primă comparație între Moto G 5G Plus și Moto G 5G în AnTuTu Benchmark.

Pentru că rezultatele au fost strânse, chiar surprinzătoare, am mers mai departe cu aplicațiile de benchmark. Vedeți rezultatele returnate de pestul de performanță din PCMark. Tot așa, primul este al lui Moto G 5G Plus.

Urmează screenshot-urile cu rezultatele din Geekbench 5. Primul este Moto G 5G Plus.

Și nu în cele din urmă, Gfxbench 5.0.0. Din nou, primul rezultat este al lui G 5G Plus.

Cred că asistăm la o luptă foarte strânsă, în care vedem că chipset-ul Qualcomm Snapdragon 750 performează surprinzător de bine, pe alocuri chiar mai bine ca Snapdragon 765. Chiar și cu o memorie RAM mai mică (4 GB în comparație cu 6 GB).

Senzația de echilibru între performanțele celor două dispozitive este prezentă și în ceea ce privește experiența de utilizare a celor două telefoane. Moto G 5G rulează cursiv, nu s-a blocat, nu s-a încins și nu s-a restartat nici măcar o dată în perioada în care l-am testat.

Una peste alta, cred că pot să afirm cu toată tăria că performanțele lui Moto G 5G reprezintă o surpriză plăcută și un argument puternic în favoarea acestui telefon, prin prisma prețului lui de achiziție.

Autonomie

Testul de baterie din PCMark confirmă teoria conformă căreia, un acumulator oferă o autonomie mai bună atunci când specificațiile tehnice sunt mai slabe. Sau, dacă vreți altfel, confirmă eficiența mai bună a lui Snapdragon 750. Primul rezultat este al lui G 5G Plus.

Cu ocazia acestui test, avem un nou recordman în ceea ce privește acest test, în pielea lui Moto G 5G. Testul respectiv îl rulez mereu cu luminozitatea ecranului la maxim.

Concluzii

Aș fi mers mai departe cu comparația și în zona de fotografie. Nu am avut ocazia, vremea este îngrozitoare în Brașov. Dar sunt destul de convins că G 5G Plus ar fi recuperat aici și ar fi arătat că își merită banii.

Însă materialul este despre Moto G 5G. Un terminal foarte bine construit, care se ține bine în mână. Care propune o textură interesantă, care arată foarte bine în lumină naturală puternică (un fel de indigo cu un pattern interesant si în degrade), dar bate serios spre negru în interior.

De notat aici și husa de silicon transparent inclusă în pachet, ca un avantaj în plus. Cei care vor ceva mai colorat, au câteva opțiuni de huse de protecție în oferta MobileDirect.

Un telefon surprinzător la nivel de autonomie, dar mai ales în ceea ce privește performanțele. Un telefon care maximizează ceea ce are de oferit pentru prețul pretins. Un telefon 5G cu preț foarte bun, posibil cel mai atractiv de pe piața din România. Motiv pentru care sper ca Motorola să găsească soluția pentru a-l face disponibil pentru toți doritorii, nu doar pentru cei care se abonează sau folosesc serviciile Digi. Pentru că sunt convins că are destul potențial.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep