HomeFeaturedFocusWindows 10 Insider Preview Build 21277 introduce emularea x64 pentru sistemele Windows...

Windows 10 Insider Preview Build 21277 introduce emularea x64 pentru sistemele Windows 10 on ARM

Windows 10 Insider Preview Build 21277 aduce emularea x64 pe Windows 10 on ARM.
Windows 10 Insider Preview Build 21277 aduce emularea x64 pe Windows 10 on ARM.

Aseară Microsoft a lansat o nouă versiune de Windows 10 Insider Preview în Dev Channel: build-ul 21277 (RS_PRELREASE) ce aduce un nou set de emoji-uri și cel mai important, introduce suportul pentru emulare x64 pentru platforma Windows 10 on ARM.

După cum puteți observa Microsoft permite insiderilor din Dev Channel să primească build-uri din branch-ul RS_PRERELEASE. Acestea sunt oferite opțional celor ce doresc să le instaleze – așa că dacă vă tentează să faceți asta, trebuie să activați manual descărcarea lor.

Odată ce ați optat pentru RS_PRERELEASE o să primiți în continuare update-uri din această categorie, dar numai pentru moment căci Microsoft o să reunifice branch-urile după sărbători. Asta înseamnă că până la momentul respectiv veți rămâne blocați aici pentru că versiunea de Windows va fi superioară celor din FE_RELEASE. Alternativa ar fi să folosiți cele 10 zile în care puteți să reveniți la versiunea precedentă și apoi să instalați orice build va mai veni pe FE_RELEASE.

Ce primiți? Câteva dintre opțiunile care au fost scoase temporat în octombrie au revenit: emoji picker, noua tastatură touch, voice typing etc.

Cele două chestii esențiale asociate build-ului 21277 sunt:

Emulare x64 pentru sistemele cu Windows 10 on ARM

Utilizatorii Windows Insiders care au PC-uri ARM au posibilitatea de a încerca emularea x64 fiind posibil să instaleze aplicații x64 din Microsoft Store. Microsoft dă aici mai multe detalii despre proces.

Support pentru Unicode Emoji 12.1 și 13.0

Iar a doua noutate este că odată cu build-ul 21277 putem să vedem pachetele emoji făcute de Microsoft pentru Emoji 12.1 și 13.0. Pe mine unu treaba asta mă lasă rece, dar bănuiesc că sunt printre voi persoane ce folosesc intens emoji-urile și vor aprecia schimbarea.

Dincolo de cele mai sus sunt implementate și alte mici modificări la nivelul interfeței, una dintre ele fiind aceea că dacă vreunul dintre directoarele din meniul Start are doar o singură intrare, nu va mai fi afișat și numele directorului.

Și ar mai fi o listă lungă de bugfix-uri și câteva probleme care ar putea să blocheze instalarea. Aici găsiți lista completă cu remediile și problemele cunoscute vizavi de Windows 10 Insider Preview build 21277 – citiți cu atenție înainte să dați drumul la upgrade.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep