HomeFeaturedFocusRecomandare: evitati mizeria de ceas smart TechOne GW100 Touch pentru copii!

Recomandare: evitati mizeria de ceas smart TechOne GW100 Touch pentru copii!

DSC_5419

Ideea e simplă: dacă vă uitați după un ceas care să aibă funcție de telefon și pe care să îl oferiți copilului în locul unui smartphone (ceea ce cred că ar trebui să facă orice părinte inteligent până cel puțin în clasa a V-a) atunci stați departe de modelul TechOne GW100 Touch, vândut acum pe emag sub forma GPS KIDS Watch G32. Pentru că este o mizerie de produs.

Eu l-am luat în luna august, de pe eMag, vândut de KidsGPS, denumit încă ”Ceas smartwatch GPS copii TechONE® GW100 Touch, functie telefon, touchscreen, Bluetooth, pozitionare GPS+AGPS+WiFi+Beidou, Buton SOS, monitorizare spion, Roz”. Din momentul în care l-am desfăcut mi-am dat seama că este un chinezism ieftin, dar pentru că a fost un cadou de zi de naștere nu am mai putut da înapoi și a trebuit să las copilul să îl folosească.

Ideea e simplă: este un produs prost, slab calitativ, fără funcțiile esențiale, vândut la supra preț cu motivația că vine în pachet și cu un SIM.

Să explic.

1. Construcție din plastic ieftin

Încep cu defectul cel mai puțin important: calitatea plasticului. La nici o săptămână de folosire ecranul e zgâriat, motiv principal pentru care nu am mai putut să îl returnez vânzătorului pe motiv că nu este deloc ceea ce speram să fie. Cureaua e din silicon, bunicică aș spune.

În schimb carcasa e dintr-un plastic super ieftin care nu numai că s-a decolorat (deși ceasul nu a prea fost folosit în aceste 4 luni de când l-am achiziționat), dar s-a și crăpat.

DSC_5417

Există spații mari între butoane, sistemul de protecție pentru SIM și pentru slot-ul microUSB sunt dintr-un silicon ce stă să se rupă dacă nu ești atent cum îl folosești.

DSC_5415

Așa arată acum ceasul TechONE GW100 Touch, folosit în total mai puțin de 40 de zile.

2. Autonomia de câteva ore

Și nu a putut fi folosit pentru că bateria murea în câteva ore – cred că am avut maxim 5 ore de folosire. Mai mereu a stat în priză.

DSC_5425

Inițial am crezut că e o problemă ce ține de formatarea bateriei și am așteptat câteva zile să văd dacă situația se schimbă. După o săptămână, autonomia nu s-a îmbunătățit, din contră, a scăzut și mai mult.Practic nu pot să dau ceasul copilului să se ducă cu el la școală (de fapt pentru asta îl și achiziționasem) pentru că imediat se închidea.

Când am realizat că ar trebui să îl schimb, era deja târziu, ecranul fiind deja avariat și nu mai putea fi returnat. Aș fi putut să beneficiez de garanție – am contactat pe email vânzătorul și dna Ana Lazar, Technical Customer care la SC Corect 2000 SRL (www.kidsgps.ro) m-a dus cu zăhărelul câteva zile motivând că nu i-am trimis documentele de identificare (serie și număr factură) pentru că … nu știa să deschidă niște poze în format HEIC (da, făcute cu Note20).

Am lăsat-o baltă pentru că tot procesul de garanție m-ar fi adus în aceiași situație, pentru că problema autonomiei nu e legată neapărat de o baterie proastă. Cred că mai degrabă are legătură cu faptul că noile cartele ce sunt implicit 4G, deși merg cu ceasul ăsta, induc un consum mare de energie.

DSC_5424

Teoretic ar trebui o cartelă 2G, da? În ideea că veți mai găsi pe undeva așa ceva e posibil să nu aveți problemele de autonomie de care vă povestesc. La mine s-au menținut și când am schimbat cartela Orange cumpărată de mine cu cea Vodafone, trimisă de vânzător odată cu pachetul.

3. Copilul nu poate vedea apelurile ratate!

Următoarea problemă a mizeriei ăsteia de ceas este că o funcție elementară, pe care nici prin cap nu mi-a dat că nu o voi regăsi – posibilitatea de a vedea un istoric de apeluri și implicit pe cele pierdute, NU EXISTĂ! Adică îți suni copilul, dacă el nu poate răspunde dintr-un motiv sau altul, habar nu are cine l-a sunat. Deci i-ai dat degeaba ceasul și cartela de telefon.

Interfața acestui ceas e una minimală – asta nu ar trebui să însemne că e neapărat rea! Totuși nu văd la ce ajută afișarea bătăilor inimii și a zilei săptămânii, în engleză că limba română nu este in selecția chinezilor, dacă nu ai acces la lucrurile cu adevărat importante: lista de apeluri pierdute, log-ul apelurilor (eu ca părinte am nevoie să o pot consulta).

DSC_5425

Altfel, interfața asta simplă e eficientă și nu e nevoie să fii un geniu ca să o poți folosi.

4. O aplicație dubioasă de management SeTracker2, cu Adware în ea!

Și nu în ultimul rând, ca să poți configura ceasul smart TechOne GW100 Touch e nevoie să instalezi o altă mizerie: aplicația SeTracker2, disponibilă în Play Store. Parcă e scrisă de un elev din clasa a VI-a ce învață să programeze Android (nu am văzut versiunea de iOS) și … e adware. Adică îți bagă reclame fix când are chef. De asta am și șters-o imediat ce am configurat ceasul.

Screenshot_20201230-115234_SeTracker2Screenshot_20201230-115242_SeTracker2

În principiu îți oferă o grămadă de opțiuni, în realitate niciuna nu este de ajutor real. Mi-a luat ceva până să fac configurarea, iar setările legate de fusul orar nu au fost aplicate decât după ce am dus ceasul afară, să poată face localizarea GPS cu trebuie.

Screenshot_20201230-122217_SeTracker2Screenshot_20201230-122227_SeTracker2

Poți seta numerele de telefon pe care copilul le va putea apela de pe ceas, poți seta intervalul de trimitere a informațiilor despre locație (inițial am crezut că problema de autonomie e legată de imposibilitatea de a achiziționa locația GPS și/sau lipsa semnalului, ambele supoziții fiind false pentru că locația a putut fi luată relativ ușor iar semnalul era mereu maxim).

Screenshot_20201230-122245_SeTracker2Screenshot_20201230-122235_SeTracker2

Ai și opțiune de trimitere de mesaje de voce, chestie care e oarecum standard pentru astfel de ceasuri.

Dincolo de astea cea mai mare problemă este că aplicația asta (pe care ai primit-o după ce ai dat banii pe un ceas) îți aduce adware și odată cu asta are grijă să mai trimită în China și date despre tine.

Concluzie: stați departe de mizeria asta că aruncați banii pe geam

În concluzie, stați departe de mizeria asta de ceas: TechONE GW100 Touch. Pentru că cele patru ore de autonomie sunt insuficiente pentru a putea fi folosit măcar la un nivel minimal. Consider că am aruncat banii aiurea pe acest produs, deși dacă m-aș fi documentat ceva mai mult aș fi putut să îmi dau seama că e vândut de o firmă obscură și că e un chinezism care nu își merită banii.DSC_5412

Sper să vă ajute informația asta. Mie mi-ar fi plăcut să o am înainte de a achiziție.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Eu am cumpărat 2 aparate aerosoli stricate ambele, de la KidGPS, prin emag.
    Nu recomand.
    Aceasta “firma” KidGPS refuza retururi!
    Nu pot sa cred ca mi se întâmplă asa ceva !
    Feriti-va!

  2. Bine le-ai facut ! Merita demascati!
    Nu numai prostiile astea trebuie demascate ci chiar ceasurile Smart de branduri consacrate : posed Samsung Gear S, Gear 2 si Kospet Hope plus un ZGPaxS9 si nici unul nu e cum ar trebui sa fie!
    Samsung Gear 2 are o camera foarte buna la 2Mpx cu autofocus care trimite instantaneu fotografiile catre telefon dar filmarea nu poate depasi 15 s ! Sistemul de operare e Tizen si nu ai aplicatii pentru el. Nu are browser (exista o tentativa de a trimite doar text de pe telefon pe el, merge dar merge doar textul) si e pacat ca ceasul chiar e bun (o foarte buna conectica bluetooth,stabila care nu consuma energie),avind posibilitatea de a primi si initia apeluri prin bluetooth.
    Samsung Gear S e superb (amoled si ecran curbat pe mina plus SIM) dar nu are camera iar ca sa instalezi un browser precum MiniOpera iti trebuie ceva cunostinte de adb dar merge cu RogerTools-ul. Conexiune stabila bluetooth si posibilitatea de a raspunde si a initia apeluri prin bluetooth. Sistem de incarcare bun (dock station cu acumulator inclus) si wi-fi (nu merge pe toate standardele). Bateria se consuma rapid pe bluetooth.
    Kospet Hope are camera buna (5MP), 3GB RAM si 32 GB ROM, GPS (conectare foarte greoaie), SIM, wi-fi si ecran superb Amoled dar nu are tastatura bine implementata,in unele aplicatii astfel ca in aplicatiile stock (agenda tel, Facebook etc) nu vezi ceea ce scrii si o mare problema cu sensibilitatea ecranului pe margini … care nu exista adica trebuie sa faci triplu tap pe ecran (zoom) si apoi sa defilezi pina unde ai nevoie ca sa iti tap-ul simplu. In rest : tine 3 zile bateria fara sa fii conectat la nimic (noaptea oprit) si 12 ore cu bluetooth-ul pornit in permanenta, 40 minute de net, 15 minute de Youtube. Mai mult nu poate.
    Deci cam asta e cu ceasurile de fite !

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep